RUSI ZASULI DŽIHADISTE BOMBAMA: Žestoka akcija u Siriji, admiral Popov tvrdi - Amerikanci KRŠE PRAVILA, mogući OPASNI INCIDENTI
Foto: Printscreen YouTube

RUSI ZASULI DŽIHADISTE BOMBAMA: Žestoka akcija u Siriji, admiral Popov tvrdi - Amerikanci KRŠE PRAVILA, mogući OPASNI INCIDENTI

Planeta -

Vazdušno-kosmičke snage Rusije (VKS) uništile su jednu bazu militanata u planinama provincije Homs u Siriji.

To je izjavio zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana (CPVS) general-major Jurij Popov.

- Udar Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije je 1. maja uništio jednu bazu militanata koji su napustili zonu Al-Tanf i krili se u teško dostupnim oblastima planinskog lanca Al-Amur u provinciji Homs - rekao je Popov tokom brifinga.

Prema njegovim rečima, tokom dana su bespilotne letelice međunarodne koalicije predvođene Sjedinjenim Državama izvršile šest letova koji nisu bili koordinisani sa ruskom stranom, čime su prekršili protokole za dekonflikt.

Pored toga, dnevno je zabeleženo šest prekršaja od strane lovaca F-15 i jurišnih aviona A-10 Tanderbolt u oblasti Al-Tanf.

- Ovakvim akcijama koalicija nastavlja da stvara preduslove za opasne vazduhoplovne incidente, a takođe zaoštrava situaciju u sirijskom vazdušnom prostoru - dodao je Popov.

On je takođe pojasnio da u protekla 24 sata u zoni deeskalacije Idliba nisu zabeleženi napadi terorističkih grupa na položaje sirijske vladine trupe.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

05:48

ZAMISLITE SCENARIO U KOME RUSI OSVAJAJU OVA DVA MESTA, TO BI BIO KRAJ RATA Aleksandar Radić o mogućem epilogu sukoba u Ukrajini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track