UKRAJINSKI SPECIJALCI UNIŠTILI NAJSAVREMENIJI RUSKI RADAR: Izviđači otkrili položaj moćnog sistema, a onda STIGLA KAZNA (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

šok

UKRAJINSKI SPECIJALCI UNIŠTILI NAJSAVREMENIJI RUSKI RADAR: Izviđači otkrili položaj moćnog sistema, a onda STIGLA KAZNA (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinske snage za specijalne operacije navodno su uništile rusku radarsku stanicu Kasta-2E2.

Pripadnici snaga za specijalne operacije otkrili su lokaciju ruske mobilne radarske stanice Kasta-2E2 tokom vazdušnog izviđanja u jednom od borbenih područja.

Ukrajinski mediji navode da je ruski radar pogođen uz pomoć jednog od "najnovijih projekata" koji je nedavno uveden u upotrebu.

- Rezultat je na snimku. Upozoravamo Ruse da sledi nastavak - navodi se u objavi na Telegram stranici Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine.

Kasta-2E2 se inače smatra najsavremenijim oružjem dizajniranim za kontrolu vazdušnog prostora odnosno određivanje koordinata i prepoznavanje vazdušnih ciljeva - uključujući i mete koji lete na veoma malim visinama.

Radar Kasta prvi put je inače primećen na teritoriji Ukrajine 2021. godine u okupiranom delu Luganske oblasti kad su Rusi doneli opremu za borbu protiv bespilotnih letelica.

(Kurir.rs/Pravda/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track