IZRAELSKE SNAGE OSLOBODILE GRUPU TALACA: Velika akcija u Pojasu Gaze! SPASENA I DEVOJKA SA SNIMKA KOJI JE OBIŠAO SVET (VIDEO)
Foto: Facebook/Noa Argamani/Twitter/@JackPosobiec/@OGAride/@guy_lynn

slavlje na ulicama

IZRAELSKE SNAGE OSLOBODILE GRUPU TALACA: Velika akcija u Pojasu Gaze! SPASENA I DEVOJKA SA SNIMKA KOJI JE OBIŠAO SVET (VIDEO)

Planeta -

Izraelska vojska oslobodila je jutros u centralnom delu Pojasa Gaze četiri taoca koje je Hamas oteo sa muzičkog festivala Nova na početku napada 7. oktobra!

Izraelski mediji navode da su u "složenoj operaciji" izraelskih snaga spaseni Noa Argamani (25), Almog Meir (21), Andrej Kozlov (27) i Šlomi Ziv (40).

Taoce su spasili pripadnici obaveštajne agencije Šin Bet i izraelske policije sa dve različite lokacije u srcu izbegličkog kampa Nusejrata.

- Njihovo zdravstveno stanje je stabilno i prebačeni su na dalje lekarske pretrage - navodi Jerusalem Post.

AP navodi da je današnja operacija najveće spašavanje talaca od izbijanja rata čime je ukupan broj spašenih Izraelaca porastao na sedam. Na društvenim mrežama pojavili su snimci na kojima se vidi slavlje građana na ulicama i plažama kad je objavljena vest o spasavanju.

Hamas je oteo oko 250 talaca tokom svog napada na južni Izrael. Otprilike polovina je oslobođena u primirju koje je trajalo nedelju dana u novembru.

Noa Argamani je izraelska državljanka kineskog porekla i postala je poznata širom sveta nakon što se pojavio snimak kako je militanti vode sa muzičkog festivala.

- Nemojte da me ubijete - čuje se kako govori na snimku dok je militanti voze na motociklu.

Mediji navode da je Noa oslobođena na rođendan svog oca.

Noa je bila zarobljena 246 dana.

Izrael je nedavno objavio da je trećina preostalih talaca poginula. Vlada je objavila da je u Hamasovim rukama još 120 ljudi od kojih je 43 proglašeno mrtvima na temelju raznih izvora informacija.

Bonus video:

03:00

POSTUPA LI HAMAS PO PLANU JEDNOG ČOVEKA KOJI JE GODINAMA BIO U IZRAELSKOM ZATVORIMA?! Miletić: Glavni problem su nestali taoci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja