"VUKU NAS ZA BRKOVE" Ukrajina prvi put napala Severnu Osetiju, bespilotne letelice prešle 1.000 km, Rusi KIPTE OD BESA (VIDEO)
Foto: Printscreen

šok

"VUKU NAS ZA BRKOVE" Ukrajina prvi put napala Severnu Osetiju, bespilotne letelice prešle 1.000 km, Rusi KIPTE OD BESA (VIDEO)

Planeta -

Ukrajina je pokušala u subotu da bespilotnim letelicama napadne vojni aerodrom Mozdok u Severnoj Osetiji!

Dronovi Oružanih snaga Ukrajine su prema nezvaničnim navodima vojnih blogera prvi put poleteli ka Severnoj Osetiji koja je udaljena oko 1.000 kilometara od granice. Meta je navodno bila vazduhoplovnu baza Mozdok gde se nalaze strateški bombarderi Tu-22M3 i Tu-95 koji odatle poleću da bi ispaljivali projektile na Ukrajinu.

Šef Severne Osetije Sergej Menajlo tvrdi da su ruski PVO sistemi oborili tri bespliotne letelice Oružanih snaga Ukrajine.

- Bespilotne letelice stigle su sa ukrajinske strane i njihov cilj je bio vojni aerodrom - navodi Menajlo.

Na snimku se vidi let ukrajinskog drona minut pre pada i delovi rasuti na zemlji.

dron
foto: Telegram printscreen

Vojni blogeri navode da je Ukrajina za napad koristila dron Mugin-5 Pro koji je dugačak tri i po metra i ima raspon krila 5 metara. Dron Mugin-5 Pro ubrzava do 150 km/h i može da leti od tačke lansiranja do tačke dolaska sedam sati.

- Napadnut je deo naše strateške trijade. Prvo su krenule bespilotne letelice. Sledeće su NATO rakete! Naše strpljenje se iscrpljuje. Sve bolnije nas vuku za brkove - smatra ruski vojni bloger Aleksandar Sladkov.

Bonus video:

04:18

DOZVOLA ZA GAĐANJE CILJEVA U RUSIJI NIJE ODLUKA NATO PAKTA! Zoronjić: Rizik od eskalacije samo ako Ukrajina upotrebi OVO oružje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track