Devojčica je poginula u bizarnoj nesreći tokom meča badmintona na porodičnom odmoru u američkoj državi Mejn!

Šestogodišnja Lusi Morgan nastradala je kad je reket njenog brata (10) pukao za vreme zamaha nakon čega je aluminijumski deo pogodio devojčicu u glavu. Lekari su ustanovili da je oštar komad reketa koji se odvojio od drvene drške uzrokovao katastrofalnu povredu mozga.

Devojčica je helikopterom prevezena na hitan operativni zahvat u Portland.

Lekari su odmah nakon operacije saopštili roditeljima da je Lusi izgubila moždane funkcije i da se neće oporaviti. Devojčica je preminula svega četiri dana kasnije.

Otac nastradale devojčice Džejms Morgan, koji je inače pastor, otkrio je da dva brata i sestra krive sebe za bizarnu nesreću. Otac navodi i da je Lusi, nekoliko nedelja pre stravične nesreće, majci postavila neobično pitanje.

- Kako da budem s Bogom i da budem spašena - pitala je Lusi majku.

Majka joj je dala prigodno objašnjenje i nudila joj da se zajedno pomole, međutim, šestogodišnjakinja to želela da to učini sama. Otišla je u svoju sobu i pomolila se, a zatim je u dnevniku tekstom i crtežima izrazila svoju ljubav prema Bogu.

Otac je otkrio da je Lusi volela da crta, pleše, igra fudbal... Takođe je volela da ide u crkvu i da provodi vreme s porodicom.

- Iako je njeno vreme na zemlji bilo kratko, ostavila je veliki uticaj. Mnogo će nam nedostajati i zauvek ćemo je pamtiti. Njen duh pun ljubavi dotakao je srca svih koji su je poznavali - zaključio je njen otac.

Poslednji ispračaj šestogodišnje devojčice biće 15. juna.

(Kurir.rs/NY Post/Preneo Z.Ko)