UKRAJINA SE OSVETILA IZDAJNIKU: Upucan gradonačelnik koji je predao Kupjansk bez borbe ATENTATORI MU NAPRAVILI ZASEDU U RUSIJI
Foto: Youtube printscreen

šok

UKRAJINA SE OSVETILA IZDAJNIKU: Upucan gradonačelnik koji je predao Kupjansk bez borbe ATENTATORI MU NAPRAVILI ZASEDU U RUSIJI

Planeta -

Ukrajinska obaveštajna služba tvrdi da se gradonačelnik Kupjanska koji je sarađivao sa Rusima upucan i da se nalazi u kritičnom stanju!

Glavna uprava za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane Ukrajine saopštila je da je Genadij Macegora (46) upucan u petak u ruskom gradu Stari Oskol u Belogorodskoj oblasti. Macegora se prema navodima GUR bori za život.

- Stanje izdajnika ukrajinskog naroda je kritično. Moskovski lekari već drugi dan zaredom pokušavaju da ga spreče Macegoru da dođe na koncert Kobzonova - saopštila je GUR.

"Dolazak na koncert Kobzonova" je inače fraza koja znači da je neko umro.

Macegora je nakon pokretanja napada na Ukrajinu 2022. godine dobrovoljno prešao na rusku stranu i potpisao protokol o prenosu vlasti u Harkovskoj oblasti. Regionalno tužilaštvo pokrneulo je istragu protiv Macegore zbog zadiranja u teritorijalni integritet i nepovredivost Ukrajine od strane osobe koja je predstavnik vlasti i izdaje.

Macegora je posle oslobođenja Kupjanska pobegao u Belgorodsku oblast.

- Moskovski gospodari su mu dali pojačano obezbeđenje, međutim, to ga nije spasilo - navodi GUR.

Telegram kanalu MASH navodi da je Macegora upucan u blizini svoje kuće u Starom Oskolu i da je sa teškim povredama specijalnim avionom prebačen u Moskvu. Macegora je poslednjih meseci radio kao direktor kompleksa fizičke kulture i zdravlja u Starom Oskolu.

Ukrajinska specijalna služba, podsetimo, prošlog novembra likvidirala je Aleksandra Slisarenka iz administracije Harkovske oblasti koju je imenovala Rusija. Jedan zvaničnik administracije u Berdjansku, koji je sarađivao sa Rusima, dignut je u vazduh u maju.

Sa druge strane, ruski pilot helikoptera Maksim Kuzminov, koji je prebegao helikopterom u Ukrajinu, pronađen je mrtav u španskom letovalištu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track