MALI DANIJEL POGINUO POSLE OČEVE SAHRANE: Selo zavijeno u crno, porodica van sebe, dečak stalno govorio da želi da IDE KOD TATE
Foto: screenshot

tuga

MALI DANIJEL POGINUO POSLE OČEVE SAHRANE: Selo zavijeno u crno, porodica van sebe, dečak stalno govorio da želi da IDE KOD TATE

Planeta -

Velika tragedija zavila je nedavno u crno malo mesto Kamišlov u ruskoj Sverdlovskoj oblasti!

Danijel, koji je imao šest godina, utopio se 2. juna u lokalnoj reci Pišmi nedugo posle očeve sahrane. Njegov otac Evgenij Ivanov (33) je mobilisan i nedavno je poginuo u Ukrajini. Dečak je prema navodima najbližih bio veoma blizak sa ocem.

- Ne mogu da shvatim da niko nije mogao da ga spase - navodi starija sestra nastradalog dečaka.

Kaća je bila stotinak kilometara od mesta tragedije kad je dobila poziv da je dečak nestao u reci. Odmah je došla iz Jekaterinburga u Kamišlov i sa obale posmatrala akciju potrage. Nije gubila nadu da će se pojaviti živ, međutim, spasioci su nakon četiri sata potrage pronašli telo dečaka na dnu reke.

- Toliko sam se nadala da je isplivao sa druge strane reke i od straha pobegao kući. Udario je u kamenje. Celo lice mu je bilo prekriveno ranama - priča sestra kroz suze.

Danijelu je bilo strogo zabranjeno da prilazi vodi. Majka ga je kobnog dana pustila da se igra u dvorištu. Malo kasnije je tražio novac za sladoled i vodu, međutim, nikada ih nije kupio.

- Osećala sam da se nešto dogodilo. Obično odmah otrči u prodavnicu. Zvala sam ga, ali nije se javio - rekla je majka Anastasija.

Danijela su prema navodima lokalnih medija drugari pozvali da se igraju pored reke. Ušao je u jednom trenutku u vodu da dohvati loptu i očigledno nije mogao da se nosi sa jakom strujom.

Evgenij i Anastasija su se razveli kad je dečak bio mali, međutim, otac i sin bili su veoma bliski.

Ivanov je inače bio poznati golman i fudbalski trener u Kamišlovskom regionu. Radio je u dečijoj sportskoj školi u selu Oktjabrski i predavao fizičko vaspitanje deci iz sela Galkinski. Mobilisan je krajem 2022. godine. Stalno je zvao malog sina iako je sve vreme bio na prvoj liniji fronta. Prošlog leta dobio je odsustvo i odmah došao da vidi sina.

Evgenij i Anastasija nakon razvoda nisu uspostavili prijateljske odnose i borili su se za starateljstvo. Jednom je Evgenij čak ukrao dete od bivše žene, međutim, ubrzo se urazumio i vratio dečaka njegovoj majci. Tokom godina strasti su se smirile, ali Evgenij nije krio da želi da Danijela zauvek odvede.

- Hteo je da dođe na odsustvo pre Nove godine i rekao da će provesti praznike zajedno. Rekao mi je i da će na leto sa njim otići na more - priseća se dečakova majka Anastasija.

Evgenij Ivanov je početkom aprila uz vojne počasti ispraćen na poslednji put. Danijel je prisustvovao tatinoj sahrani i nakon toga je često počeo da priča o smrti. Rođacima sada deluje kao da je dečak predosećao svoju pogibiju.

- Danja je stalno govorio da želi da vidi tatu. Na zidu u toaletu nacrtao je nadgrobne spomenike na kojima je napisao: "Danja i tata". To je kao... Bože - plače dečakova starija sestra.

Meštani navode da Danijelova smrt nije prvi incident na reci Pišmi.

Prethodna žrtva bio je dečak (15) sa invaliditetom koji se udavio prošle godine. Takođe je uvučen u podvodnu zamku iz koje nije uspeo da pobegne. Nekada je obalska straža bila stacionirana u blizini reke i pazila na kupače.

Anastasija je želela da Danijelu bude održan parastos u crkvi, ali je odbijena jer nije kršten. Porodica je potom odlučila da kremira telo. Planiraju da pepeo prospu po moru gde su Danijel i Evgenij hteli da odu na odmor.

(Kurir.rs/93.ru/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:53

KAKVI SMO TO LJUDI? Vozač poginuo nakon sudara sa autobusom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track