HAMAS POSTAVIO USLOVE ZA PRIMIRJE: Neophodno povlačenje izraelskih snaga iz celog Pojasa Gaze
Foto: STRINGER / AFP / Profimedia

HAMAS POSTAVIO USLOVE ZA PRIMIRJE: Neophodno povlačenje izraelskih snaga iz celog Pojasa Gaze

Planeta -

Amandmani palestinskog pokreta Hamas na inicijativu o primirju koju podržavaju SAD, a koju je Izrael podržao, uključuju klauzulu o povlačenju izraelskih trupa iz čitavog Pojasa Gaze, uključujući oblast Rafa na jugu enklave i graničnu oblast sa Egiptom, rekao je izvor za katarski televizijski kanal Al Džazira.

Prema njegovim informacijama, rukovodstvo politbiroa Hamasa u Kataru u utorak uveče je premijeru i ministru spoljnih poslova Katara predstavilo odgovor na predlog Izraela o prekidu vatre.

„Odgovor je uključivao amandmane na izraelski predlog o prekidu vatre. Amandmani su uključivali povlačenje trupa iz čitavog pojasa Gaze, uključujući kontrolni punkt Rafa i koridor Filadelfija (granica između pojasa Gaze i Egipta)“, naveli su izvori. .

Ranije je egipatsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da su posrednici dobili odgovor Hamasa na inicijativu o prekidu vatre koju je predložio američki predsednik Džo Bajden , koju će proučiti i obavestiti zainteresovane o daljim koracima.

Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: P. P.

Bonus video:

03:00

POSTUPA LI HAMAS PO PLANU JEDNOG ČOVEKA KOJI JE GODINAMA BIO U IZRAELSKOM ZATVORIMA?! Miletić: Glavni problem su nestali taoci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track