Među sedam najbolje rangiranih restorana u Njujorku su tri francuska - Danijel, Žan Žorž i Bernaden, kao i japanski restoran Masa

NJUJORK - Sa 66 restorana sa zvezdicom u Mišlenovom (Michelin) gastronomskom vodiču za 2013, Njujork je još jednom potvrdio da je jedan od gradova u kojem se najbolje jede.

Sedam njujorških restorana dobilo je "tri zvezdice", što u terminologiji čuvenog francuskog vodiča znači da njihova "izuzetna kuhinja zaslužuje da se samo zbog nje putuje".
Sedam restorana ima "dve zvezdice", zahvaljujući kuhinji koja "zaslužuje posetu".

Prošle godine, zvezdicu u Mišlenovom vodiču za Njujork imao je 61 restoran u tom gradu.
"Jednu zvezdicu" imaju 52 restorana u Njujorku, uključujući devet kojima je ta čast pripala prvi put.

Među sedam najbolje rangiranih restorana u Njujorku su tri francuska - Danijel, Žan Žorž i Bernaden, kao i japanski restoran Masa.
U Mišlenovom vodiču za 2013. je ukupno 896 njujorških restorana.

U vodiču je zastupljena 61 kuhinja - od iranske, preko južnoafričke, peruanske, grčke, austrijske, turske, kubanske, baskijske, belgijske...
Tu su i desetine restorana u kojima se može jesti za manje od 25 dolara.