"KOMANDANTI SU NAREDILI VOJNICIMA DA ZAROBLJENICIMA SEKU GLAVE" Izviđački dron snimio HOROR SCENU na istoku Ukrajine (FOTO)
Foto: AP/Kostiantyn Liberov, Printscreen/Twitter

ratni zločin

"KOMANDANTI SU NAREDILI VOJNICIMA DA ZAROBLJENICIMA SEKU GLAVE" Izviđački dron snimio HOROR SCENU na istoku Ukrajine (FOTO)

Planeta -

Ukrajina je optužila ruske snage da su odrubile glavu jednom ukrajinskom vojniku na frontu kod Donjecka!

Ukrajinski generalni tužilac Andrij Kostin objavio je uznemirujuću fotografiju na kojoj se navodno vidi glava vojnika položena na haubu oklopnog vozila Kozak-2 koje se koristi za transport trupa. Na snimku se vidi da je vozilo izrešetano sa svih strana i da je najverovatnije upalo u zasedu protivnika.

Jezivu scenu navodno je zabeležio izviđački dron u u istočnoj oblasti Donjecka.

- Novi zastrašujući dokaz ruske zločinačke politike usmerene na istrebljenje Ukrajinaca. Dobili smo informaciju da su ruski komandanti naredili da se ukrajinski vojnici ne uzimaju kao zarobljenici već da se ubijaju nehumanom svirepošću - odsecanjem glava. U Donjeckoj oblasti zabeležena je činjenica obezglavljivanja ukrajinskog defanzivca - napisao je Kostin ispod fotografije na svom nalogu na društvenoj mreži X.

Kostin je naglasio da ovakvi postupci predstavljaju jasno kršenje Ženevske konvencije o postupanju sa ratnim zarobljenicima i Dodatnog protokola uz Ženevske konvencije o zaštiti žrtava međunarodnih oružanih sukoba.

- Ovom strašnom varvarstvu ne sme biti mesta u 21. veku. Ovo je još jedan dokaz da ratni zločini koje je počinio agresor nisu izolovani incidenti već planirana strategija ruskog režima. Naređenja su izdata na nivou komande bataljona i čete okupacionih snaga. Nećemo dozvoliti da zločini ostanu nekažnjeni - navodi Kostin.

Drugi užasavajući snimak, podsetimo, potvrdio je nedavno da borbe na prvoj liniji fronta u Ukrajini postaju sve nemilosrdnije! Analitičar Bilda Julijan Repke objavio je snimak na kome se navodno vidi kako pripadnici ukrajinskih snaga ubijaju ruske ranjenike.

Bonus video:

03:23

RUSIJA KORISTI STRATEGIJU ZAPADA - SMENA ŠOJGUA PRAVI POTEZ?! Miletić tvrdi: Traže OGROMNI NOVAC zaglavljen od pre skoro 20 godina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track