GRADONAČELNIK LIKVIDIRAN DOK SE VRAĆAO SA PUTA: Napadači zaustavili autobus, ušli sa njegovom slikom, a onda OTVORILI VATRU (FOTO)
Foto: Printscreen/X

užas

GRADONAČELNIK LIKVIDIRAN DOK SE VRAĆAO SA PUTA: Napadači zaustavili autobus, ušli sa njegovom slikom, a onda OTVORILI VATRU (FOTO)

Planeta -

Nedavno izabrani gradonačelnik meksičkog grada Kopala ubijen je u ponedeljak rano ujutro u autobusu kod Akapulka.

Kancelarija državnog tužioca države Gerera navela je da se penzionisani kapetan mornarice Salvador Viljalba (53) vraćao sa sastanka sa vojnim zvaničnicima u Meksiko Sitiju kad su naoružani napadači presreli autobus.

Milenio je objavio da su trojica napadača najpre izvukla vozača iz autobusa. Dvojica su potom ušla u vozilo i uporedila Viljalbu sa fotografijom koju je jedan od njih imao na pametnom telefonu pre nego što su počeli da pucaju. Tom prilikom je pogođena i žena koja se nalazila u autobusu. Žena je prebačena u lokalnu bolnicu i nalazi se u stabilnom stanju.

Organizacija za ljudska prava Data Civica navodi da su najmanje 34 politička kandidata ubijena uoči izbora u Meksiku 2. juna. Administracija sada već bivšeg predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora registrovala je međutim samo 23 ubistva.

Viljalba je odlučio da se kandiduje nakon što je njegov prijatelj Hesus Gonzales, lider Ekološke zelene partije Meksika, ubijen u junu 2023. godine. Milenio je objavio da je Viljalbi ponuđen novac da odustane od trke na početku njegove kampanje, ali je odbio da to učini. Kandidovao se ispred stranke Pokret za napredak Meksika i pobedio sa 39 odsto osvojenih glaasova.

Viljalba je imao dva federalna policajca koja su bila zadužena za njegovu bezbednost, međutim, zaštita je važila samo dok je putovao unutar države Gerero.

Viljalba je na Fejsbuku u nedelju podelio seriju slika i video snimaka njega i njegovog oca povodom Dana očeva. U svom poslednjem postu zahvalio je pristalicama što su ga izabrali za gradonačelnika.

- Narod me prati i ja ih neću izneveriti - izjavio je Viljalba.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

09:49

ĐINĐIĆEVIM UBICAMA DATI POMILOVANJE AKO DAJU DOKAZE Toma Fila šokirao: Koliko je meni poznato, likvidiran je ZBOG KOSOVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track