"MAMA SE NE BUDI" Aleksandra preminula dok je spavala pored sina na letovanju, neviđen užas, mališan ostao sam u STRANOJ ZEMLJI
Foto: Printscreen/X

tuga

"MAMA SE NE BUDI" Aleksandra preminula dok je spavala pored sina na letovanju, neviđen užas, mališan ostao sam u STRANOJ ZEMLJI

Planeta -

Aleksandra Tepljakova (39) iz ruskog grada Jaroslavlja preminula je dan nakon rođendana na odmoru u Turskoj!

Dan pre leta za Rusiju, majka dvoje dece preminula je u hotelskoj sobi, a telo je pronašao njen petogodišnji sin.

Aleksandra je naporno radila u banci. Ustajala je u pet ujutru i radila do kasno uveče. Imala je petogodišnjeg sina i šesnaestogodišnju ćerku. Nije bila zvanično udata, međutim, živela je sa ocem svoje dece. Nedavno su kupili stan na kredit i počeli su da ga sređuju.

- Radila je od jutra do večeri. Vikendom je radila popravke u stanu. Svaki dan je bila natovarena - uzdiše Ana Aleksejeva sećajući se preminule drugarice.

Aleksandra se radovala prilici da se opusti. Dobila je odmor u maju, koji je pao na njen rođendan, a odlučila je da ga provede u Alanji. Nevenčani muž i ćerka nisu mogli da idu pa je otputovala samo sa sinom.

Ana navodi da je sudbina upozoravala Aleksandru da ne ide.

Malo pre polaska Aleksandri je zbog naglog pada šećera pozlilo na aerodromu u Moskvi zbog čega je nakratko završila u bolnici i propustila let. Zapanjena žena je potom u suzama pozvala drugaricu Anu koja je pokušala da je odvrati od putovanja. Međutim, nije htela da odustane jer je sinu obećala odmor, kupila je karte za novi let, prenoćila u hotelu i sutradan poletela sa sinom za Tursku.

- Sve vreme je bila nervozna i zabrinuta da li će ih tamo dočekati i da li će nešto biti izgubljeno. Sve je na kraju bilo u redu. Stalno se fotografisala i snimala video zapise. Rođendan joj je bio 24. maja, međutim, nisam je dobila, nešto nije bilo u redu sa internetom u tom hotelu - navodi Ana.

Dan pre polaska, 25. maja, Aleksandra i sin su nakon bazena legli da odremaju. Dečak se posle nekog vremena probudio i počeo da budi majku, međutim, nije se pomerila.

- Izašao je iz sobe i vrata su se zalupila za njim. Našao je odrasle i rekao da ne može da probudi mamu - navodi Ana.

Osoblje hotela posumnjalo je da nešto nije u redu. Počeli su da kucaju na vrata, a kad su shvatili da im niko neće otvoriti odlučili su da provale i otkrili užas u sobi.

- Osoblje je otvorilo vrata oko 21 sat i ustanovilo da je već mrtva. Proglašena je mrtvom i telo je odneto - navodi Ana.

Dečak je ostao sa učiteljicom koja je bila u hotelu. Porodica je saznala šta se dogodilo oko ponoći. Turoperator je odmah pripremio karte za dečakovog oca za prvi jutarnji let kako bi dete doveo kući.

Dečaku nisu objasnili šta se dogodilo njegovoj majci. Mislio je da je otišla daleko da mu donese poklon. Ćerka nije mogla da veruje da mame više nema.

Aleksandrino telo prevezeno je u Rusiju nedelju dana nakon tragedije.

Sahranjena je 7. juna u regionu Arhangelsk. Ana je preuzela organizaciju ispraćaja jer porodica nije imala novca. Prevoz tela je bio pokriven osiguranjem koje je uključeno u paket putovanja.

Ministarstvo spoljnih poslova navelo je da Aleksandara preminula prirodnom smrću i da se još čeka zvaničan nalaz obdukcije.

(Kurir.rs/93.ru/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:56

SMESTILI SU JE U SOBU SA ZARAŽENIM DETETOM I UBRZO JE PREMINULA! Ispovest majke čija je ćerka stradala zbog bolničke nemarnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track