ANKETE U AMERICI NAJAVLJUJU VELIKU PROMENU: Bajdenu okreću leđa njegovi GLAVNI BIRAČI iz 2020, evo šta im je Tramp poručio (VIDEO)
Foto: SCOTT OLSON / Getty images / Profimedia, Mark Hertzberg/ZUMA Press Wire/S / Shutterstock Editorial / Profimedia

REPUBLIKANSKI KANDIDAT ODRŽAO MITING U VISKONSINU

ANKETE U AMERICI NAJAVLJUJU VELIKU PROMENU: Bajdenu okreću leđa njegovi GLAVNI BIRAČI iz 2020, evo šta im je Tramp poručio (VIDEO)

Planeta -

Donald Tramp, bivši američki predsednik, održao je miting u Viskonsinu, saveznoj državi koja će biti jedna od odlučujućih na izborima u novembru i tu se obratio onim biračima koji su njegovog protivnika Džoa Bajdena doveli na vlast 2020. godine.

Ugledni vašingtonski sajt Hil navodi da se Tramp na skupu koji je juče održan u Rejsinu, gradu na oko 50 kilometara južno od Milvokija, fokusirao na pitanja imigracije i bezbednosti granica SAD.

U Milvokiju će narednog meseca inače biti održan Republikanska nacionalna konvencija na kojoj će ova stranka zvanično potvrditi Trampa kao svog kandidata za Belu kuću.

Na početku mitinga Tramp je prvo reagovao na besne komentare izveštaja po kojima je on sastanku sa republikanskim kongresmenima, koji je bio zatvoren za javnost, navodno rekao da je Milvoki "užasan grad".

- Znate, ja volim Milvoki, ja sam bio taj koji je izabrao Milvoki (za završnu republikansku konvenciju) - poručio je Tramp masi okupljenih.

Donald Tramp, Viskonsin
foto: Mark Hertzberg / Zuma Press / Profimedia

On je u Viskonsinu u novembru 2016, kada je postao predsednik, jedva pobedio tadašnju demokratsku rivalku Hilari Klinton, da bi četiri godine kasnije u istoj toj saveznoj državi izgubio od Bajdena za svega 20.000 glasova.

Anketa koju je Hil uradio zajedno sa Disižn desk HQ pokazala je da Bajden trenutno u Viskonsinu imao jedan odsto prednosti u odnosu na Trampa.

Donald Tramp, Viskonsin
foto: Mark Hertzberg / Zuma Press / Profimedia

Ono što je, međutim, bitnije je to da istraživanja javnog mnjenja pokazuju da Tramp ima sve više pristalica među crnim biračim i onima koji su hispano porekla, a to su, zajedno sa demokratama tradicionalno orijentisanim članovima sindikata, dve kategorije birača koje su velikom većinom glasale za Bajdena pre četiri godine.

Donald Tramp, Viskonsin
foto: Mark Hertzberg / Zuma Press / Profimedia

Njujork tajms je prošlog meseca takođe objavio rezultate svoje ankete koji pokazuju da američki glasači koji nisu bele puti, kao i mladi, sve više izražavaju nezadovoljstvo Bajdenom, a u tom istraživanju javnog mnjenja on je tada imao dva odsto prednosti u odnosu na Trampa.

Donald Tramp, Viskonsin
foto: SCOTT OLSON / Getty images / Profimedia

- Pokvareni Džo Bajden šalje poruku svetu da on nagrađuje ilegalni ulazak (u SAD) i to je ono što se dešava. Nemojte da se zavaravate, oni koji su najviše pogođeni time su crna populacija i hispano populacija. A znate ko je još pogođen? Sindikati - rekao je Tramp pristalicama u Rejsinu.

Donald Tramp, Viskonsin
foto: Mark Hertzberg / Zuma Press / Profimedia

On je obećao da će, kada bude izabran, poništiti mere koje uveo Bajden.

Aktuelni američki predsednik je najavio nove sveobuhvatne mere u vezi s imigracijom koje bi potencijalno mogle da pomognu stotinama hiljada imigranata bez legalnog statusa u SAD.

Prema Bajdenovom planu, određenim supružnicima američkih državljana, koji nemaju legalan status u SAD, narednih meseci će biti omogućeno da se prijave za stalni boravak, a na kraju i za državljanstvo.

Taj potez mogao bi da utiče na do pola miliona imigranata, a Tramp i mnogi republikanci smatraju da je ovo Bajdenov politički manevar sa ciljem da u biračke spiskove ubaci sebi naklonjene nove glasače pred novembarske izbore.

(Kurir.rs/The Hill/The New York Times/Glas Amerike/Preveo, priredio i preneo: N. V.)

Bonus video:

03:22

AKO TREBA, TRAMP ĆE POLOŽITI ZAKLETVU IZ ZATVORA Vuković: On su u ovakvim situacijama snalazi kao riba u vodi, AMERIKA PODELJENA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track