NESTALA DEVOJČICA, TELO NAĐENO U BUNARU A onda je otkriveno ko je ubica... (FOTO)
Foto: Printscreen Telegram

NESTALA DEVOJČICA, TELO NAĐENO U BUNARU A onda je otkriveno ko je ubica... (FOTO)

Planeta -

Ubica koji je oslobođen iz zatvora i pomilovan od strane Vladimira Putina da se bori u Ukrajini, priveden je zbog sumnje da je ubio devojčicu (12) i bacio njeno telo u bunar.

Masovna potraga bila je organizovana za Karinom Kabikovom nakon što je prijavljen njen nestanak u utorak ujutro na Telegramu.

Sada osuđeni ubica Andrej Bikov, 49, priveden je nakon što je telo deteta otkriveno u sredu u napuštenom bunaru u blizini napuštene zgrade u Topkiju, gradu u sibirskom regionu Kemerovo u Rusiji, navode Ria Novosti. U toku je utvrđivanje da li je dete bilo seksualno zlostavljano jer je na njenom telu navodno bilo 'znakova nasilja'.

Bikov je služio 14-godišnju kaznu za ubistvo starije žene 2019. Navodno je penzionerku udario kantom po glavi i zadavio je trakom. On je trebalo da služi do 2032. godine. Međutim, posle samo tri godine iza rešetaka, pušten je po Putinovom planu da pošalje osuđenike na front.

On je takođe ranije bio osuđivan za umešanost maloletnika u zločin.

Služio u ruskoj vojsci, ali su ga ukrajinske snage zarobile prošle godine, a prikazan je u video snimku koji naglašava kako je Putin slao ubice da se bore za njega.

Bikov je već bio osuđivan najmanje šest puta po optužbama za krađu, pretnje smrću, zločine nad maloletnicima i ubistvo, navodi Novaja Gazeta Evropa. U snimku je takođe objasnio da je vodio kriminalni život, stalno se vraćajući u zatvor.

- 1991. godine počinio sam svoj prvi zločin i od tada sam redovno u zatvoru - rekao je svom ukrajinskom isledniku. Tokom kratkih perioda slobode, obično dva ili tri meseca, radio sam povremene poslove. Onda bih počinio još jedan zločin i vratio se u zatvor. Bio sam u zatvoru zbog ubistva i trebalo je da budem u zatvoru do 2032. godine. U moju kaznenu kolonijuu Kemerovu, gde sam služio kaznu, 29. oktobra 2023. došli su ljudi iz ruskog]Ministarstva odbrane. Počeli su da nude ugovore da se bore protiv Ukrajine - ispričao je on tada.

Ranije ove godine, Ukrajina ga je razmenila za ratne zarobljenike i dozvoljeno mu je da ode kući u svoje selo Mali Korčugan, blizu Topkija.

Kurir.rs/Dejli mejl

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track