UŽAS U INDIJI: Stradalo najmanje 29 osoba, a više od 100 se nalazi u bolnici nakon trovanja NELEGALNIM ALKOHOLOM
Foto: Printscreen Twitter

jezivo

UŽAS U INDIJI: Stradalo najmanje 29 osoba, a više od 100 se nalazi u bolnici nakon trovanja NELEGALNIM ALKOHOLOM

Planeta -

Najmanje 29 osoba je umrlo a desetine su završile u bolnici posle konzumiranja ilegalno pravljenog alkohola u južnoj indijskoj državi Tamil Nadu, rekli su danas zvaničnici lokalnim medijima.

Incident se dogodio u okrugu Kalakuriči u toj državi gde je više od 100 ljudi na lečenju od trovanja alkoholom u raznim bolnicama, rekao je glavni zvaničnik tog okruga M.S.Prasant za novinsku agenciju PTI.

On je rekao da se stalno menja broj osoba koje su u kritičnom stanju nagoveštavajući da bi broj umrlih mogao da poraste.

Zvaničnik te države rekao je preko platforme Iks da su uhapšeni oni koji su pravili taj alkohol, a da su preduzete mere i protiv zvaničnika koji nisu to sprečili.

"Takvi zločini koji uništavaju društvo će biti ugušeni gvozdenom pesnicom", rekao je on.

Masovna trovanja česta u Indiji

Masovna trovanja ilegalno spravljenim pićem su učestala u Indiji, gde siromašni građani zbog finasijskih razloga ne mogu da kupovinu legalnog pića obave u radnjama.

Nezakonito spravljenom piću jačina se povećava mešanjem s hemikalijama kao što su pesticidi ili metanol. Ta proizvodnja je izuzetno unosna za krijumčare koji ne plađaju poreze i prodaju ogromne količine svojih proizvda siromašnim po jeftinoj ceni.

U 2022. godini više od 30 osoba umrlo je u istočnoj Indiji posle navodnog pijenja otrovnog alkohola prodavanog bez dozvole, a 2020. godine najmanje 120 osoba je umrlo od ilegalnog alkohola u severnoj indijskoj državi Pendžab.

(Kurir.rs/ Beta)

Bonus video:

00:57

ZABELEŽENO JE 57 NAČINA UBIJANJA Acković otkrio: Mnogi su već bili ubijeni kada su stigli u Jasenovac! STRADALO 22.500 ROMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track