"HUTI SA TRI RAKETE POGODILI AMERIČKI NOSAČ AVIONA!" Dr Laban: Jasno je da je u pitanju HIPERSONIČNO oružje koje oni NE PROIZVODE!
Foto: Youtube/Voice of America/Al Mayadeen English

geopolitika

"HUTI SA TRI RAKETE POGODILI AMERIČKI NOSAČ AVIONA!" Dr Laban: Jasno je da je u pitanju HIPERSONIČNO oružje koje oni NE PROIZVODE!

Planeta -

Vladimir Putin je potpisao još jedan sporazum, ovog puta sa Vijetnamskim predsednikom i poručuje da ne isključuje mogućnost snabdevanja oružjem drugih zemalja kao odgovor na isporuke naoružanja Ukrajini.

Sa druge strane, Hezbolah preti Kipru i upozorava da će ako izbije širi sukob sa Izraelom voditi rat bez pravila i bez granica.

Ovim povodom u jutarnjem programu Kurir televizije gostovali su Vlade Radulović, vojni analitičar i prof. dr Miloš Laban, politički analitičar.

Vlade Radulović
foto: Kurir televizija

- Izrael radi onako kako misli da treba da radi. Ta opasnost od otvaranja drugog fronta je postojala i postoji i dalje. Šta će se dešavati na terenu ostaje da se vidi. Kod nas se u medijima neke stvari komentarišu tek da bi se komentarisale. Svaki sukob kolikog god intenziteta bio jede, traži i troši resurse bilo u ljudstvu bilo u tehnici bilo u opremi. Nije samo pitanje širenja sukoba na Liban. Za nas bi to trebalo da bude posebno interesantno pitanje jer mi tamo imamo momke u mirovnoj misiji. To nam je najbrojnija mirovna misija u Libanu - rekao je Radulović.

Laban je istakao da je Hezbolah neuporedivo ozbiljnija formacija u odnosu na Hamas:

Miloš Laban
foto: Kurir televizija

- Prvo ja bih korigovao termin Liban. Nije Liban nego Hezbolah, a to je jedna frakcija vrlo vezana za Iran i oni su daleko ozbiljnija formacija nego što je to Hamas. Videli smo da Izrael ne može da izađe na kraj sa Hamasom bez obzira na brutalnost u kojoj se ne štede civili. Među poginulima u izraelskim napadima jako malo ima boraca Hamasa, negde oko 1000. Spadam u one koji su vrlo sumnjičavi prema sukobu jer mislim da su tu učetvovali faktori van Hamasa. Čitav plan je bio da se Iran uvuče u sukob. Hezbolah je bar 10 puta bolje opremljen od Hamasa.

Povodom najave Putina da će zbog donacija velike količine oružja Ukrajini od strane zapada, Rusija odgovoriti isporukom oružja drugim zemljama i narodima Laban je primetio:

01:11

HUTI SA TRI RAKETE POGODILI AMERIČKI NOSAČ AVIONA! Dr Laban: Jasno je da je u pitanju HIPERSONIČNO oružje koje oni NE PROIZVODE!

- Rusi odgovaraju, znate: Vi isporučujete Ukrajincima dalekometne rakete, pa onda ćemo i mi Hutima. Verovatno su već isporučili Hutima ozbiljno naoružanje, jer su oni pogodili sa tri pogotka američki nosač aviona. Dakle, ono što sam ja video svojim očima, naravno nisam bio prisutan, gledao sam na internetu te videe, pogodili su Huti američki nosač aviona sa tri rakete. S obzirom na to kakvu nosač aviona ima odbranu, očigledno se radi o ovom hipersoničnom oružju koje, naravno, Huti ne proizvode, mogu samo da ga dobiju. Tako da je počelo ono, hoćete, evo vam! Sad gledate odgovor na to.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:48

I BELORUSIJA MOGUĆA META AMERIČKIH RAKETA! Šahrimanjan Obradović: Ukrajina će pobediti u ovoj fazi rata, zahvaljući OVOM ORUŽJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track