Filozofija Rusa nije u skladu sa filozofijom SAD i Evropljani su u opasnosti da budu potpuno iznenađeni.

U vreme napetosti važne su izjave vlastodržaca, ali su važnija vojna dejstva, a to, kao što vidimo, čine i SAD i Rusija.

SAD su tiho uvele zakon o registraciji svih vojno sposobnih muškaraca u zemlji (za svaki slučaj) dok Rusi odlaze u Severnu Koreju, a navodno prema najnovijim informacijama tajno spremaju u fabrikama na Uralu avion Suhoj-75 opremljen ubitačnim raketama “RVV-MD2” protiv F-35 i F-16.

"Ruski Suhoj-75 opremljeni su raketom „RVV-MD2“ za garantovani pogodak F-35 i F-16. Raketa RVV-MD2 je ugrađena interno na avion SU-75 i ima mogućnost pretraživanja više ciljeva pomoću infracrvene veze i garantovanu stopu pogotka od 93%“, navodi se u informacijama koje se šire društvenom mrežom X.

Šta predstavlja novi lovac Su-75

„Su-75 nije lovac pete generacije, ali ima potencijal da izazove intenzivne debate o njegovoj efikasnosti na modernom bojnom polju“, rekao je ranije zapadni stručnjak.

„Amerika razmišlja o penzionisanju starijih lovaca pete generacije i sprema se da testira lovce šeste generacije, pošto Rusija i dalje govori o proizvodnji lovaca pete generacije lošeg kvaliteta do kraja decenije“, naglašava on, zaboravljajući da će Rusi verovatno moći da proizvode u velikim količinama menjajući mnogo toga što očekujemo za drastično manje novca.

Ruski lovac Su-75 je prvi put predstavljen na aeromitingu MAKS-2021, a mnogo toga što se o njemu zna potiče iz informacija ruske kompanije Rostec.

Su-75 će biti jeftiniji od mnogih zapadnih aviona i biće sposoban avion za zemlje sa ograničenim budžetom, jer je predstavljen skoro kao lovac pete generacije sa stelt karakteristikama, uglavnom na prednjem kraju.

To je jeftinije i pouzdanije rešenje od strane mnogih zapadnih lovaca, a navdno brzo će se proizvoditi. Izvori ruskih medija kažu da bi početna cena aviona bila oko 30 miliona dolara, što je mnogo, mnogo jeftinije od većine američkih i evropskih lovaca na tržištu.

Rostec je saopštio da će u narednih 15 godina biti proizvedeno 300 lovaca ovog tipa.

Su-75 se prikazuje na vojnim izložbama sa privlačnim promotivnim video-snimcima, a stručnjaci kažu da ima koncept jeftinog lovca pete generacije, jer je dizajniran da bude pristupačan za zemlje koje ne mogu da kupe naprednu američku petu generaciju.

(Kurir.rs/Oružje online/Foto: Ilustracija/Preneo: A.N.)

Bonus video:

Kurir televizija EKONOMSKI UDARAC: Moskva prestala da radi sa dolarom i evrom! Stručnjaci analiziraju: Da li Kijev sprema VELIKI raketni napad?