RUSI NAPALI HARKOV! Pogođena stambena zgrada, ima mrtvih (VIDEO)
Foto: Printscreen

RUSI NAPALI HARKOV! Pogođena stambena zgrada, ima mrtvih (VIDEO)

Planeta -

Rusija je u subotu bombardovala stambenu zgradu u gradu Harkovu na severoistoku Ukrajine, a tri osobe su poginule, dok je skoro 30 ljudi ranjeno.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je snimak otkinute fasade stambenog bloka.

"Rusi su ponovo pogodili Harkov navođenim bombama", napisao je on na Telegramu nakon najnovijeg napada na drugi po veličini ukrajinski grad.

Ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko rekao je da je 29 povređenih.

Regionalni guverner Oleh Sinjehubov rekao je da je dvoje dece hospitalizovano i da je "oštećena samo civilna infrastruktura".

U maju, vođeni bombaški napad na prodavnicu gvožđa usmrtio je 16 ljudi, a desetine je ranjeno.

Ministar odbrane Rustem Umerov rekao je prošlog meseca da je Rusija ove godine bacila skoro 10.000 vođenih bombi na Ukrajinu.

"Ovaj ruski teror sa navođenim bombama mora biti zaustavljen. Potrebne su nam čvrste odluke naših partnera kako bismo mogli da uništimo ruske teroriste i ruske borbene avione tamo gde se nalaze" rekao je Zelenski.

Rusija je takođe lansirala 16 krstarećih raketa i 13 napadnih dronova na energetsku infrastrukturu u nekoliko regiona, saopštila je ukrajinska vojska.

Ukrajinsko ministarstvo energetike saopštilo je da je ovo osmi masovni kombinovani napad Rusije na objekte energetske infrastrukture za tri meseca.

(Kurir.rs/Moscow Times/Preneo: A.N.)

Bonus video:

01:19

HARKOV U PLAMENU Stravične posledice ruskog raketnog napada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track