TERORISTI PREREZALI SVEŠTENIKU GRLO: Užasavajući detalji napada na crkvu u Dagestanu, ubijen i čuvar, raste broj žrtava (VIDEO)
Foto: Printscreen X

tuga

TERORISTI PREREZALI SVEŠTENIKU GRLO: Užasavajući detalji napada na crkvu u Dagestanu, ubijen i čuvar, raste broj žrtava (VIDEO)

Planeta -

Teroristi su prilikom napada na pravoslavne crkve u Derbentu i Mahačkali u Dagestanu ubili jednog sveštenika i radnika obezbeđenja!

Telegram kanal MASH navodi da je u Derbentu ubijen otac Nikolaj (66) kome su teroristi navodno prerezali grlo.

Nikolaj Kotelnikov, sveštenik, Derbent
foto: Telegram

- Jedino oružje čuvara u Mahačkali bio je gasni pištolj - navodi MASH i dodaje da su se ostali sveštenici zatvorili u crkvu nakon napada.

Grupa napadača, podsetimo, otvorila je vatru na pravoslavnu crkvu i sinagogu u Derbentu i crkvu i stanicu policije u Mahačkali. Telegram kanal MASH navodi da su u napadima dva policajca poginula dok je više povređeno.

Šef Dagestana Sergej Melikov pozvao je sve da ostanu mirni i obećao da će kasnije dati detaljne informacije o vanrednoj situaciji u republici.

- Panika i strah su ono na šta su ovi neljudi računali. Apelujem na sve da ostanu mirni - napisao je Melikov na Telegram kanalu.

Bonus video:

11:53

TERORISTIČKI AKT U MOSKVI ĆE IMATI OZBILJNE POSLEDICE! Janjić: Moguće je da su napad izveli Čečeni, Rusija u teškoj situaciji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja