RUSI SRAVNILI POLA SELA U JEDNOM NAPADU: Novi užasavajući snimak sa fronta MONSTRUOZNA BOMBA PUKLA I TREĆI PUT (VIDEO)
Foto: Twitter

šok

RUSI SRAVNILI POLA SELA U JEDNOM NAPADU: Novi užasavajući snimak sa fronta MONSTRUOZNA BOMBA PUKLA I TREĆI PUT (VIDEO)

Planeta -

Rusija je i treći put bacila monstruoznu avionsku bombu FAB-3000 M-54 na položaje Oružanih snaga Ukrajine!

Ruski vojni Telegram kanal Fighterbomber objavio je kratak snimak na kome se vidi snažna eksplozija, međutim, za sada nije poznato gde se dogodio napad.

Vojni dopisnik Andrej Rudenko, podsetimo, objavio je dva dana ranije na svom Telegram kanalu snimak na kome se navodno vidi kako bomba FAB-3000 sa modulom za planiranje i korekciju diže u vazduh zgradu u Lipcima u Harkovskoj oblasti.

Monstruozna bomba, teška 3.000 kilograma, navodno je prvi put bačena prošlog četvrtka na trospratnicu u istom selu. Na snimku se vidi kako bomba pada nedaleko od zgrade nakon čega je nastala užasavajuća eksplozija koja je raznela sve manje objekte u okolini.

Ministarstvo odbrane Rusije je u martu najavilo pokretanje masovne proizvodnje avionske bombe od tri tone. Vazdušna bomba od tri tone ima takvu razornu moć da može da se koristi za juriš na posebno utvrđena područja.

Bomba je inače prvi put prikazana pre nekoliko meseci prilikom obilaska tadašnjeg ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua ruskoj vojnoj kompaniji.

FAB-500 i FAB-1500 mnogo su doprinele ruskim uspesima na frontu u poslednjih šest meseci dok ukrajinska PVO za sada nema rešenje za masovnu upotrebu bombi koje za nekoliko minuta stižu do cilja.

Bonus video:

03:56

RUSI GRUPIŠU VOSJKU NA DONJECKOM PRAVCU! Obradović: Ukrajinci će sigurno pokušati da odseku Krim, PUTIN IMA JEDNU SLABU TAČKU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track