"U MOJOJ ZEMLJI JE RAT, A MI SE OVDE SUOČAVAMO SA MRŽNJOM": Žena pokušala da UDAVI DETE u bazenu iz mržnje prema MUSLIMANIMA
Foto: Printskrin / You Tube

jezivo

"U MOJOJ ZEMLJI JE RAT, A MI SE OVDE SUOČAVAMO SA MRŽNJOM": Žena pokušala da UDAVI DETE u bazenu iz mržnje prema MUSLIMANIMA

Planeta -

Žena iz Teksasa optužena je za pokušaj ubistva i teško oštećenje nakon što je pokušala da udavi trogodišnje dete u bazenu u stambenom naselju, saopštila je policija.

Lokalni ogranak Saveta za američko-islamske odnose saopštio je da dete pripada porodici iz Palestine i pozvao vlasti da istraže incident jer je možda reč o zločinu iz mržnje.

Policija je 19. maja primila dojavu o tuči dve žene na bazenu stambenog kompleksa. Svedoci su policiji ispričali da je pijana Elizabet Volf (42) pokušala da udavi devojčicu i da se posvađala sa majkom deteta, piše CNN.

Majka je rekla policiji da ju je Elizabet pitala odakle je i da li su dvoje dece koja su se igrala u bazenu njena. Veće navodi da je majka deteta na bazenu nosila hidžab, odnosno islamsku maramu, i kupaći kostim koji pokriva.

„U mojoj zemlji je rat, a ovde se suočavamo sa mržnjom“

Prema policiji, Volf je počela da govori ženi da nije Amerikanka, a zatim je zgrabil njenog šestogodišnjeg sina. Nakon što je dečak uspeo da se oslobodi, Volf je zgrabila trogodišnju ćerku i davila je. Majka je na kraju uspela da izvuče ćerku iz vode, nakon čega je devojčica iskašljala vodu.

„Mi smo američki državljani, poreklom iz Palestine, i ne znam kuda bih otišala da se ne osećam bezbedno sa svojom decom. U mojoj zemlji je rat, a ovde se suočavamo sa mržnjom. Moja ćerka je traumatizovana. Kad god otvorim vrata stana, ona pobegne i sakrije se jer mislis da će gospođa ponovo doći i udaviti je“, kaže majka.

Poslanik iz Teksasa Salman Bhodžani rekao je da je šokiran i užasnut navodnim rasističkim i islamofobičnim incidentom. "Nema mesta mržnji ni u Eulesu ni bilo gde u našoj zemlji", rekao je on i zahvalio policiji na brzom hapšenju."

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

02:08

Profesorka kriminologije tvrdi da je Evropa u Ukrajini pokazala svoje pravo lice: RASIZAM JE NA DELU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track