"PITAJTE IH ZAŠTO NJIHOVA VLADA UBIJA RUSKU DECU" Kremlj okrivio SAD za napad na Krim, Peskov poručio: "BIĆE POSLEDICA" (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

poginule najmanje 4 osobe

"PITAJTE IH ZAŠTO NJIHOVA VLADA UBIJA RUSKU DECU" Kremlj okrivio SAD za napad na Krim, Peskov poručio: "BIĆE POSLEDICA" (VIDEO)

Planeta -

Kremlj je direktno okrivio Sjedinjene Države za ukrajinski napad na Krim raketama ATACMS koje su isporučile SAD u kojima su poginule najmanje četiri osobe, uključujući i dvoje dece, i u kojima je povređeno još 151, i rekao da će biti posledice, prenosi Gardijan.

Ruski zvaničnici upozoravaju da rat u Ukrajini ulazi u najopasniju fazu do sada, a predsednik Vladimir Putin je više puta upozoravao na rizik od mnogo šireg rata koji uključuje najveće nuklearne sile sveta.

Ali direktno okrivljavanje Sjedinjenih Država za smrtonosni napad na Krim – koji je Rusija anektirala 2014. i koji sada smatra ruskom teritorijom iako ga većina sveta smatra delom Ukrajine – je korak dalje.

„Mi savršeno razumemo ko stoji iza ovoga“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima, dodajući da je jasno ko je isporučio takvo oružje, gađao ga i pružio podatke za njega.

"Ovde je sve apsolutno jasno. Kao predstavnici medija, trebalo bi da pitate moje kolege u Evropi, a pre svega u Vašingtonu, sekretare za štampu, zašto njihova vlada ubijaju rusku decu. Samo im postavite ovo pitanje."

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je u nedelju da su Sjedinjene Države odgovorne za napad na grad Sevastopolj. Na snimcima ruske državne televizije vidi se kako ljudi trče sa plaže, a neke ljude nose na ležaljkama.

Oglasio se i Medvedev

Bivši ruski predsednik i aktuelni zamenik predsednika Saveta bezbednosti upozorio je juče da će SAD goreti u „zemaljskoj vatri”.

„Kopile iz SAD snabdevaju pristalice Bandere raketama sa kasetnim glavama i pomažu im da postignu svoj cilj“, napisao je Medvedev na Telegramu, a prenosi Njuzvik.

(Kurir.rs/ Reuters/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

03:56

RUSI GRUPIŠU VOSJKU NA DONJECKOM PRAVCU! Obradović: Ukrajinci će sigurno pokušati da odseku Krim, PUTIN IMA JEDNU SLABU TAČKU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track