IZRAELSKA VOJSKA UBILA 10 ČLANOVA PORODICE VOĐE HAMASA: Bombe pale na izbeglički kamp HANIJE NAKON SINOVA OSTAO I BEZ SESTRE
Foto: APAImages / Shutterstock Editorial / Profimedia

užas

IZRAELSKA VOJSKA UBILA 10 ČLANOVA PORODICE VOĐE HAMASA: Bombe pale na izbeglički kamp HANIJE NAKON SINOVA OSTAO I BEZ SESTRE

Planeta -

Članovi porodice Ismaila Hanije, političkog vođe Hamasa, uključujući njegovu sestru, ubijeni su u utorak u izraelskom vazdušnom napadu na njihovu kuću u zapadnom delu grada Gaze!

Medicinski izvori navode da je najmanje 10 članova porodice nastradalo u napadu na njihovu kuću u izbegličkom kampu. Hanije je 10. aprila, podsetimo, izgubio tri sina u izraelskom vazdušnom napadu na njihov automobil u Gazi.

Bombe su navodno pale i na dve škole koje su korišćene kao skloništa u četvrti Al-Daraj u istočnom delu grada i tom prilikom je zabeležen veliki broj mrtvih. Zdravstveni zvaničnici tek treba da potvrde broj ubijenih i povređenih.

Ismail Hanije
foto: Arif Hudaverdi Yaman / AFP / Profimedia

Više od 37.500 Palestinaca je ubijeno u Pojasu Gaze od 7. oktobra prošle godine, većinom žena i dece, a oko 86.000 je ranjeno, navode lokalne zdravstvene vlasti.

Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde čijom je najnovijom presudom izraelskim vlastima naloženo da odmah zaustave svoju vojnu operaciju u južnom gradu Rafi.

(Kurir.rs/Anadolu/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

05:04

POSLEDNJI IZDISAJ: PALESTINCI OPKOLJENI! Ratni reporter iz Jerusalima tvrdi: Tamo je Hamas i 130 taoca, EVO KADA SE SVE ZAVRŠAVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja