PENTAGON ZVAO PUTINOVOG NOVOG RUSKOG MINISTRA ODBRANE: Belousov upozorio na opasnosti daljeg slanja američkog oružja Ukrajini
Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia, EPA Mikhail Metzel Sputnik Kreml, Shutterstock

redak razgovor

PENTAGON ZVAO PUTINOVOG NOVOG RUSKOG MINISTRA ODBRANE: Belousov upozorio na opasnosti daljeg slanja američkog oružja Ukrajini

Planeta -

Ministri odbrane SAD i Rusije razgovarali su juče telefonom usred rasta napetosti između dve sile nakon što je Moskva optužila Vašington za odgovornost za ukrajinski napad izveden proteklog vikenda na Krimu.

Rojters je jutros objavio da je ovo bio redak razgovor na toj liniji i da su nakon njega dve strane oprečne izveštaje o njemu.

Navodi se da je to bio prvi razgovor Lojda Ostina, šefa Pentagona, sa ruskim ministrom odbrane od kada je u maju ukazom predsednika Vladimira Putina Andrej Belousov na toj funkciji nasledio Sergeja Šojgua.

Lojd Ostin, ministar odbrane SAD
Lojd Ostin, ministar odbrane SADfoto: Youtube/ CNN

General major Patrik Rajder, portparol Ministarstva odbrane SAD, kazao je novinarima da je razgovor inicirao Ostin.

Iz Moskve je saopšteno da je Belousov upozorio Ostina na opasnosti daljeg slanja američkog oružja Ukrajini u ratu koji ova zemlja vodi sa Rusijom već 28 meseci.

Andrej Belousov, ministar odbrane Rusije
Andrej Belousov, ministar odbrane Rusijefoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

- Belousov je ukazao na opasnosti dalje eskalacije situacije putem kontinuiranih ispooruka američkog oružja ukrajinskim oružanim snagama - navelo je Ministarstvo odbrane Rusije u objavi na Telegramu.

(Kurir.rs/Reuters/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

03:29

PUTIN PRIPREMIO LUKAVU STRATEGIJU ZA IZBORE! Kljajić tvrdi: Dozvolio samo ludacima da se kandiduju, a OVIM JE OSIGURAO POBEDU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track