TAJNA AMERIČKE MORNARICE: Kroz okean se kreće bez ljudskog nadzora, a satelitski snimci MOĆNOG DRONA postali su viralni (VIDEO)
Foto: printscreen twitter

manta rEJ

TAJNA AMERIČKE MORNARICE: Kroz okean se kreće bez ljudskog nadzora, a satelitski snimci MOĆNOG DRONA postali su viralni (VIDEO)

Planeta -

Sateltski snimci koji prikazuju podvodni dron američke mornarice Manta rej u američkoj vojnoj luci Hueneme u Kaliforniji postali su viralni.

To je jedan od najstrože čuvanih američkih vojnih projekata koji se koriste za otkrivanje podvodnih pretnji. Futuristički podvodni dron je dizajniran tako da može da se kreće kroz okean bez ljudskog nadzora ili potrebe za dopunom goriva. Takođe ima sposobnost da hibernira na morskom dnu, piše britanski Dejli mejl.

Korporacija "Nortrop grup" koja ga je dizajnirala takođe je objavila da se Manta rej može rastaviti i transportovati u standardnim kontejnerima za transport. Ova vojna mašina je prva u novoj klasi podvodnih vozila velikog dometa koja mogu da obavljaju misije bez ljudske intervencije.

Do nedavno je dizajn podvodnog drona bio u strogoj tajnosti. Ali čim je potopljen u okean radi testiranja i snimljen na Gugl ertu, korisnici Interneta su ga primetili.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

02:58

NOVI SRPSKI DRON KOMARAC 1 EFIKASNO UNIŠTAVA BORBENA VOZILA I TENKOVE! Dr Miloradović: U proizvodnji još dve UBOJITIJE letelice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track