ZELENSKI PREDSTAVIO NOVOG KOMANDANTA "RATNICIMA": Javio se snimkom iz Donjecke oblasti pošto su primili raport sa položaja (VIDEO)
Foto: Youtube/Ukrinform TV

NA ULAZU U POKROVSK

ZELENSKI PREDSTAVIO NOVOG KOMANDANTA "RATNICIMA": Javio se snimkom iz Donjecke oblasti pošto su primili raport sa položaja (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je stigao u Donjecku oblast, a u njegovoj pratnji su bili general pukovnik Oleksandr Sirski, glavnokomandujući oružanih snaga i brigadni general Andrij Gnatov, novopostavljeni komandant združenih snaga vojske Ukrajine.

Ukrinform prenosi da je Zelenski ovu posetu objavio video snimkom na Telegramu.

- Donjecka oblast. U društvu naših ratnika, u društvu glavnokomadujućeg Sirskog i novog komandanta združenih snaga generalom Gnatovim. Danas sam zvanično predstavio Andrija Gnatova svima onima koji su odgovorni za odbranu Donjecke oblasti. Primili smo raporte direktno sa položaja - kazao je Zelenski.

Volodimir Zelenski i Andrij Gnatov (prvi desno)
Volodimir Zelenski i Andrij Gnatov (prvi desno)foto: Pool /Ukrainian Presidentia / Zuma Press / Profimedia

Kijev indipendent navodi da je predsednik Ukrajine klip snimio na ulazu u grad Pokrovsk i zahvalio se braniocima i vojnim lekarima na tomk području.

Podseća se da je Zelenski u ponedeljak objavio da će Gnatov smeniti general pukovnika Jurija Sodola nakon nepotvrđenih izveštaja da je protiv Sodola uložena zvanična žalba pred Državnim istražnim biroom.

Navodi se da je Sodol optužen za poteze koji su rezultirali teškim gubicima trupa pod njegovom komandom.

(Kurir.rs/Ukrinform/The Kyiv Independent/Preveo i priredio: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track