BIVŠI AUSTRIJSKI ŠPIJUN PUŠTEN NA SLOBODU! Sumnjiči se da je bio povezan sa Rusijom i FSB, na teret mu se stavlja i ovaj ZLOČIN
Foto: Shutterstock

BIVŠI AUSTRIJSKI ŠPIJUN PUŠTEN NA SLOBODU! Sumnjiči se da je bio povezan sa Rusijom i FSB, na teret mu se stavlja i ovaj ZLOČIN

Planeta -

Sud u Beču naložio je danas puštanje na slobodu bivšeg austrijskog obaveštajca Egista Ota ali će istraga u njegovom slučaju biti nastavljena, prenosi austrijska novinska agencija APA.

Ot je uhapšen 29. marta pod optužbama da je odao podatke sa mobilnog telefona bivšeg visokog austrijskog zvaničnika ruskoj obaveštajnoj službi, pomogao u organizovanju pljačke stana poznatog novinara i da je bio umešan u ubistvo u Nemačkoj koje je naredila Rusija.

Ot se takođe sumnjiči da je odavao poverljive informacije Janu Marsaleku, austrijskom beguncu koga Austrija sumnjiči za prevaru posle gašenje nemačke kompanije Vajrkard, gde je bio jedan od vodećih ljudi. U nalogu za Marsalekovo hapšenje stoji i da je Marsalek direktno povezan sa ruskom obaveštajnom službom FSB.

Nemački i austrijski mediji navode da Marsalek ima kontakte sa ruskim obaveštajcima od 2014. godine. Trenutno je, kako se veruje, u Rusiji.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track