KAO U POBESNELOM MAKSU Ukrajinci se rugali ruskoj taktici napada na motorima, Moskva tvrdi da sela padaju jedno za drugim (VIDEO)
Foto: Kennedy Miller Productions / AFP / Profimedia, Printscreen/Youtube

DEJLI TELEGRAF OBJAVIO SNIMAK NA JUTJUBU

KAO U POBESNELOM MAKSU Ukrajinci se rugali ruskoj taktici napada na motorima, Moskva tvrdi da sela padaju jedno za drugim (VIDEO)

Planeta -

Ministarstvo odbrane u Moskvi tvrdi da su terenski motori, koje ruske trupe koriste za napade na ukrajinske položaje na istočnom frontu, pomogli u zauzimanju niza gradova i sela koja su nedavno osvojena na tom području.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube

Britanski Dejli telegraf je na svom Jutjub kanalu objavio tvrdnju neimenovanog ruskog oficira da su petorica vojnika uspela da sami zauzmu ukrajinsko uporište u blizini grada Vuhledara koristeći ova vozila.

- Pošto smo sve izveli iznenada, oni su bili zatečeni, pa smo odmah uhvatili dvojicu (Ukrajinaca), a ostali su se razbežali - kazao je ruski oficir.

Scena iz filma 'Pobesneli Maks'
Scena iz filma "Pobesneli Maks"foto: Kennedy Miller Productions / AFP / Profimedia,

U snimku koji je objavio Dejli telegraf navodi se da su se Ukrajinci isprva rugali ovoj ruskoj taktici i upoređivali je sa filmskim serijalom "Pobesneli Maks".

Navodi se da je ukrajinska vojska u međuvremenu našla načina kako da uništi rusku pešadiju na terenskim motorima i da je imala više uspešnih udara na njih.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track