HIPERSONIČNI KINŽAL, DRONOVI I KRSTAREĆE RAKETE! Rusi tvrde da su RAZNELI UKRAJINSKE AERODROME, priprema za dolazak F-16
Foto: Youtube/MOTORIZADO/Guardian News

HIPERSONIČNI KINŽAL, DRONOVI I KRSTAREĆE RAKETE! Rusi tvrde da su RAZNELI UKRAJINSKE AERODROME, priprema za dolazak F-16

Planeta -

Ruska vojska je nanela vazdušne udare po aerodromima na kojima su Oružane snage Ukrajine planirale da rasporede zapadne avione, tvrdi rusko Ministarstvo odbrane.

- Oružane snage Ruske Federacije izvele su jutros grupni udar visokopreciznim oružjem dugog dometa, aerobalističkom hipersoničnom raketom "Kinžal", kao i bespilotnim letelicama po aerodromskoj infrastrukturi Ukrajine, na kojoj je planiran smeštaj aviona iz zapadnih zemalja - navodi se u dnevnom brifingu.

Cilj udara je postignut, svi naznačeni ciljevi su pogođeni, tvrde iz ruskog ministarstva odbrane.

Ruska vojska je u protekla 24 časa izvršila udare na neprijateljske koncentracije ljudstva i vojne tehnike u 117 regiona.

Pored toga, prema tvrdnjama ruskog ministarstva, PVO sistemi su oborili dva aviona MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, 62 bespilotne letelice, četiri protivvazdušne vođene rakete Patriot i dve rakete HIMARS.

Prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, tokom proteklog dana jedinice grupacija snaga "Zapad" i "Istok" zauzele su povoljnije položaje. Borci grupa "Jug" i "Centar" takođe su poboljšali taktičku poziciju.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track