BESKUĆNIK PRONAŠAO NOVČANIK PUN PARA, ODNEO GA U POLICIJU, A ONDA JE USLEDIO ŠOK: Siromaha je sačekalo ogromno iznenađenje
Foto: Profimedia

hit priča iz amsterdama

BESKUĆNIK PRONAŠAO NOVČANIK PUN PARA, ODNEO GA U POLICIJU, A ONDA JE USLEDIO ŠOK: Siromaha je sačekalo ogromno iznenađenje

Planeta -

Hadjer Al-Ali, beskućnik iz Amsterdama, nije ni slutio kakav će preokret uslediti nakon što je nedavno pronašao novčanik u kojem je bilo 2000 evra i odneo ga u policijsku stanicu. Novčanik je našao na glavnoj železničkoj stanici u gradu dok je tražio prazne limenke.

"Pomislio sam, možda je u pitanju neko kome je taj novac stvarno potreban", rekao je Hadjer. Međutim u novčaniku nije bilo nikakvih ličnih dokumenata pa policija nije mogla da pronađe vlasnika. Bez obzira na to, hteli su da nagrade poštenog nalazača.

"Uvek verujem da iz dobrog dela proizlazi neko drugo dobro"

Policija mu je poklonila bon od 50 evra i priznanje u obliku statue srebrnog palca (nagrada koju policija dodeljuje zaslužnim građanima Amsterdama), a potom je pokrenuta i humanitarna kampanja tokom koje je za Hadjera u jednom danu prikupljeno više od 34.000 evra. On je potom sam odlučio da prekine uplate.

"Silno sam zahvalan na svemu, ali ne želim da budem pohlepan. Želim svoj novac da zaradim", rekao je.

Ali, tu nije bio kraj. Hadjeru je naposletku vlasnik jedne kompanije za asfaltiranje ponudio posao.

"Život će mi se nakon ovoga definitivno poboljšati, sada mogu ponovno da ulažem u budućnost. Uvek verujem da iz dobrog dela proizlazi neko drugo dobro, ali ovakvo što nisam ni sanjao", zaključio je.

(Kurir.rs/Index/Foto: Ilustracija/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track