PUTINOV BLIZAK SARADNIK OTKRIO KO SE SVE ŠALJE NA FRONT: "Uhvatili smo ih više od 30.000, njih 10.000 je već u Ukrajini"
Foto: Shutterstock

sprovode se racije

PUTINOV BLIZAK SARADNIK OTKRIO KO SE SVE ŠALJE NA FRONT: "Uhvatili smo ih više od 30.000, njih 10.000 je već u Ukrajini"

Planeta -

Ruske vlasti regrutuju strance koji su dobili rusko državljanstvo kako bi pomogli u ratu Ukrajini, izjavio je u četvrtak Aleksandar Bastrikin, šef ruskog istražnog komiteta.

Moskva je locirala više od 30.000 stranih migranata koji su nedavno dobili rusko državljanstvo, ali se nisu prijavili za vojnu službu u Rusiji, rekao je Bastrikin tokom Međunarodnog pravnog foruma u ​​Sankt Peterburgu, navodi Politiko.

"Već smo uhvatili više od 30.000 migranta koji su dobili državljanstvo, a nisu se prijavili za vojsku, pa smo otprilike 10.000 njih poslali u zonu rata", rekao je Bastrikin tokom panela.

On je ovaj potez opisao kao primenu ruskog ustava.

"Zašto su ti migranti tamo potrebni? Da kopaju rovove i grade utvrđenja. Za to su nam potrebne dobre radne ruke. Oni se sada pridružuju našim pozadinskim jedinicama", rekao je Bastrikin.

Ruske agencije za sprovođenje zakona navodno vrše racije u fabrikama i preduzećima širom Rusije, tražeći legalne i ilegalne migrante. Prema izveštajima, tokom svake racije migrantima izdaju obaveštenja o vojnom pozivu. Različite ruske privatne kompanije takođe angažuju migrante da kopaju rovove u Ukrajini.

(Kurir.rs/Politico/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track