ORBAN I ZELENSKI SE SRELI U BRISELU Snimak susreta dvojice lidera sve govori (VIDEO)
Foto: X@UATV_en

ORBAN I ZELENSKI SE SRELI U BRISELU Snimak susreta dvojice lidera sve govori (VIDEO)

Planeta -

Mađarski premijer Viktor Orban i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kratko su porazgovarali na marginama samita Evropske unije u Briselu

Snimak iz dvorane prikazuje Zelenskog kako sedi, dok pored njega stoji predsednik Evropskog veća u odlasku Šarl Mišel. U tom trenutku im prilazi Orban i pruža Zelenskom ruku. Ukrajinski čelnik sezatim ustaje i rukuje s mađarskim premijerom.

Ne čuje se o čemu su tačno dvojica čelnika razgovarala, ali po gestikulacijama izgleda kao da su bili emotivno uneseni u razgovor. Zelenski je tokom razgovora položio ruku na Orbanovo rame, dok je Orban tokom gotovo celog razgovora mahao rukama.

Ukrajina je danas potpisala sigurnosne sporazume s Evropskom unijom, kao i s Litvanijom i Estonijom. Inače, za nekoliko dana, od 1. jula, Mađarska počinje svoje šestomesečno predsedanje Savetom Evropske unije.

Orban se od početka ruske invazije pozicionirao kao jedan od retkih evropskih saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina. Kontinuirano se protivio slanju oružja Kijevu i osporavao politiku uvođenja sankcija Rusiji.

Kurir.rs/Index

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track