MUŠKARAC SILOVAO TINEJDŽERKU, A ONDA JE UGUŠIO! Užas na brodu, isplivali DETALJI KOJI LEDE KRV U ŽILAMA
Foto: Printscreen

JEZIVO

MUŠKARAC SILOVAO TINEJDŽERKU, A ONDA JE UGUŠIO! Užas na brodu, isplivali DETALJI KOJI LEDE KRV U ŽILAMA

Planeta -

Irački migrant (27) silovao je i ugušio tinejdžerku dok je tonuo brod kojom su se vozili Sredozemnim morem. Užasnuti svedoci tvrde da je muškarac nasrnuo na 16-godišnjakinju nakon što je video da mu se žena i kći utapaju, iskaljujući svoj bes na bespomoćnoj tinejdžerki.

U brodolomu je poginulo na desetine putnika, ali napadač ga je preživeo. Preživela je i majka napadnute devojke pred čijim očima se odvio napad, a čim su stigli na kopno, policiji je prijavila ubistvo kćeri. Muškarac je u međuvremenu uhapšen pod sumnjom za ubistvo pa je otkriveno kako je i žrtva bila iračkog porekla i da je sa majkom putovala u Evropu.

Spaseno je 12 ljudi s broda za kojeg službenici veruju da je prevozio 70-ak ljudi, uključujući više od 20 dece. Jedan od spasenih kasnije je preminuo od zadobijenih povreda, a iz mora je izvučeno više od polovine tela. Potvrđeno je da je brod plutao u blizini Italije kad je muškarac svoju agresiju iskalio na 16-godišnjakinji što je dovelo do njene smrti.

Preživeli su rekli radnicima humanitarnih organizacija da su putovali bez prsluka za spasavanje i da se neki brodovi nisu zaustavili kako bi im pomogli. Motor broda navodno je eksplodirao. Preživeli su prebačeni u luku Rokela Jonika, nakon čega je iz mora izvučeno još 35 tela, od čega 15 dece.

UNHCR, Međunarodna organizacija za migracije i UNICEF tvrde da su migranti došli iz Irana, Sirije i Iraka. Brod, poreklom iz Turske, potonuo je oko 120 nautičkih milja od južne obale Italije. Prema nevladinim organizacijama i izjavama porodica žrtava, brod je prevozio uglavnom kurdske migrante iz Iraka i Irana, zajedno sa afganistanskim porodicama.

(Kurir.rs/Daily mail/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track