BUGARSKI PREDSEDNIK ODBIO DA PRISUSTVUJE SAMITU NATO! Radev izneo jasne razloge: Poznato zašto ne želi da ode u Vašington
Foto: EPA-EFE/DUMITRU DORU

BUGARSKI PREDSEDNIK ODBIO DA PRISUSTVUJE SAMITU NATO! Radev izneo jasne razloge: Poznato zašto ne želi da ode u Vašington

Planeta -

Bugarski predsednik Rumen Radev odbio je predlog vlade zemlje da on bude na čelu bugarske delegacije na planiranom samitu NATO-a u Vašingtonu i takođe je odbio da učestvuje na njemu, saopštilo je Predsedništvo 27. juna, javila je Bugarska nacionalna televizija (BNT).

Pitanje ko će učestvovati na Samitu NATO-a od 9. do 11. jula u ime Bugarske bilo je predmet unutrašnje političke kontroverze.

Privremeni premijer Glavčev, čija politička pozadina pripada GERB-UDF Bojka Borisova, obećao je da će privremena administracija kojom on upravlja nastaviti pro-natovsku, proukrajinsku politiku svog prethodnika, kabineta Nikolaja Denkova.

Radev je rekao da je "Krim Rusija" i da se od invazije Rusije na Ukrajinu u februaru 2022. protivio vojnoj pomoći Ukrajini i pozvao na "diplomatsko rešenje" za "mir“.

(Kurir.rs/Sofia globe/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:28

Vučić u Briselu na samitu o nuklearnoj energiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track