TRAŽILI NOVAC I PRETILI IMIGRACIJOM: Američka policija uhapsila dva muškarca sa sa Balkana, predstavljali se kao FEDERALNI AGENTI
Foto: Orange County District Attorney's Office

opljačkali 11 ljudi

TRAŽILI NOVAC I PRETILI IMIGRACIJOM: Američka policija uhapsila dva muškarca sa sa Balkana, predstavljali se kao FEDERALNI AGENTI

Planeta -

Dvojicu Rumuna uhapsile su američke vlasti u Kaliforniji. Njih dvojica su tvrdili da su federalni imigracioni agenti i pretili su latinoameričkim imigrantima deportacijom ako ne predaju sav novac koji su imali kod sebe.

Kako prenosi Telemundo, dvojica Rumuna su navodno opljačkala 11 ljudi u okrugu Orindž.

Smatra se bi broj žrtava mogao biti mnogo veći. Veruje se da su njih dvojica povezani sa rumunskom mrežom organizovanog kriminala.

Kako je saopštila američka policija, jedan od prevaranta je tokom istrage navodno izjavio da su "muškarci, Latinoamerikanci, bili na meti jer imaju novca, nisu pametni, ne svađaju se i plaše se zbog svog imigrantskog statusa pa neće zvati policiju".

Koristili lažne policijske značke

Dvojica Rumuna su koristili lažne policijske značke i pretili žrtvama da će biti deportovani ako im ne daju kartice i novac.

Izvori iz istrage, koje citira američka štampa, tvrde da se dvojica Rumuna i sami ilegalno nalaze u Sjedinjenim Američkim Državama.

Svaki od njih se sada suočava sa 11 tačaka, uključujući pljačku, otmicu radi pljačke i zločine iz mržnje. Ako budu proglašeni krivima, preti im 29 godina zatvora.

(Kurir.rs/ Telegraf.rs/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

04:51

Novinar iz Podgorice otkrio kako su policajci i kriminalci u vezi sa ženom sa FOTOGRAFIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track