RUSI NA KILOMETAR OD VAŽNOG GRADA: Probijen front u Donjecku, Ukrajina ne može da drži linije, naređena HITNA EVAKUACIJA (VIDEO)
Foto: Telegram printscreen, Shutterstock

ofanziva

RUSI NA KILOMETAR OD VAŽNOG GRADA: Probijen front u Donjecku, Ukrajina ne može da drži linije, naređena HITNA EVAKUACIJA (VIDEO)

Planeta -

Ruske snage iznenada su probile front i stigle skoro do periferije Torecka u Donjeckoj oblasti!

Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine navodi da juriši na pravcu Toreck - Gorlovka ne prestaju i da ruske snage koriste avionske bombe. Ruski vojni blogeri navode da se grad napada artiljerijom i paljbom iz višecevnih lansera raketa.

Toreck
foto: Telegram printscreen

Vest o napredovanju ruskih snaga potvrđuje i ukrajinski Telegram kanal DeepState koji je blisko povezan sa obaveštajnim službama. Ukrajina pokušava da kontranapadima obuzda rusku ofanzivu dok mediji navode da je naređena prinudna evakuacija grada.

- Neprijatelj je veoma blizu. Naređena je evakuacija. Tamo se nalazi oko šest hiljada ljudi. Građani napuštaju grda iz sata u sat - navodi ukrajinski portal Strana.

Spasilačke službe evakuisale su 48 civila za 24 sata.

- Odlučili su da se evakuišu jer je nemoguće živeti pod kontinuiranim granatiranjem u kućama pretvorenim u ruševine i podrumima - navodi spasilačka služba Feniks.

Vojni blogeri obe strane navode da borbe počele i u predgrađu obližnjeg Njujorka i da su Rusi nakon osvajanja sela Šumi započeli juriše na Družbu i Severno.

Do Torecka inače ima manje od kilometar i po.

Toreck je pre rata imao oko 35.000 stanovnika.

Izviđački dron, podsetimo, zabeležio je nedavno momenat kad vojnik puca u glavu saborcu koji je nekoliko trenutaka ranije povređen u napadu drona kamikaze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track