HAOS NA GRANICI SA UKRAJINOM! Izbio incident: Stiže vojska sa TEŠKOM ARTILJERIJOM
Foto: Aris Messinis / AFP / Profimedia

UŽAS

HAOS NA GRANICI SA UKRAJINOM! Izbio incident: Stiže vojska sa TEŠKOM ARTILJERIJOM

Planeta -

Belorusija pojačava svoju granicu s Ukrajinom nakon bezbednosnog incidenta i rasporedila je jedinicu sa višecevnim raketnim bacačima kako bi testirala njihovu borbenu gotovost, objavilo je belorusko ministarstvo odbrane.

Pogranična služba objavila je ranije da se pojačava bezbednost granica, dodajući u saopštenju da su u sredu srušili dron koji je ilegalno prešao granicu iz Ukrajine kako bi prikupljao informacije o beloruskoj pograničnoj infrastrukturi.

Pogranična služba objavila je ove nedelje da je u istom području pronađen materijal za bombu kućne izrade i da zna da se jedinica proukrajinskih ruskih vojnika nalazi u ukrajinskoj regiji koja graniči s Belorusijom.

Ministarstvo odbrane objavilo je fotografije beloruskih višecevnih bacača raketa Polonez raspoređenih duž granice u blizini šume.

"Vojnici su opremili i zakamuflirali lokacije na kojima se nalazi vojno osoblje i njihova oprema u naznačenom području i nastavljaju da sprovode svoje zadatke", navodi se u saopštenju. Ukrajina nije imala komentara.

(Kurir.rs/Index/Foto: Ilustracija/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track