PUTIN IZDAO VAŽNO UPOZORENJE! Rusija treba da počne da proizvodi i eventualno raspoređuje RAKETE zbog akcija SAD
Foto: EPA Gavriil Grigorov Sputnik

PUTIN IZDAO VAŽNO UPOZORENJE! Rusija treba da počne da proizvodi i eventualno raspoređuje RAKETE zbog akcija SAD

Planeta -

Raspoređivanje američkih raketa srednjeg i kratkog dometa u različitim regionima sveta izaziva zabrinutost u Rusiji i zahteva odgovor. Moskva bi mogla da počne proizvodnju raketa INF, a potom i njihovo razmeštanje, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na operativnom sastanku sa stalnim članovima Saveta bezbednosti.

"Danas je poznato da SAD ne samo da proizvode ove raketne sisteme, već su ih već donele u Evropu na vežbe – u Dansku, a tek nedavno je objavljeno da se nalaze na Filipinima da li su te rakete izneli odatle ili ne", objasnio je šef države.

"U svakom slučaju, moramo da reagujemo na ovo i da donesemo odluke šta ćemo dalje morati da uradimo u ovoj oblasti", dodao je on.

"Očigledno, treba da počnemo sa proizvodnjom ovih udarnih sistema, a zatim, na osnovu stvarne situacije, donosimo odluke o tome gde ćemo ih – ako je potrebno da se obezbedi naša bezbednost – postaviti."

(Kurir.rs/TASS/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:16

OVAKVI SAVEZI PRAVILI SU SE NEPOSREDNO PRED OBA SVETSKA RATA! Analitičar upozorava: Putin šalje poruku ne samo SAD već I KINI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track