RUČNOM GRANATOM TUCALA ORAHE MILSEĆI DA JE TO ČEKIĆ! Baka 2 decenije živela u zabludi, a kada je otkrila istinu, ŠOKIRALA SE
Foto: Rojters

HIT PRIČA

RUČNOM GRANATOM TUCALA ORAHE MILSEĆI DA JE TO ČEKIĆ! Baka 2 decenije živela u zabludi, a kada je otkrila istinu, ŠOKIRALA SE

Planeta -

Jedna baka iz Kine je 20 godina mislila da koristi običan čekić za lomljenje oraha, a ostala je u šoku kada je saznala da je zapravo koristila ručnu granatu.

Zapanjujuća priča počela je pre dve decenije kada je žena, po prezimenu Ćin, koja sada ima 90 godina, iz Sjanđanga u centralnoj Kini, pronašla neobičnu metalnu grudvu dok je radila na svojoj farmi u okrugu Huangbao.

Iako je glavu granate s vremenom poprilično oštetila, srećom nije došlo do tragedije. Gospođa Ćin je tek prošle nedelje saznala u kakvoj je opasnosti bila kada su radnici u blizini njene kuće prepoznali šta zapravo drži u rukama.

"Koristila sam granatu za mlevenje crvene paprike, tucanje oraha i zabijanje eksera", otkrila je ova baka na snimku koji je u međuvremenu postao viralan na internetu.

Nakon što su radnici alarmirali nadležne službe, policijska stanica iz Huangbaoa odmah je na teren poslala pripadnike jedinice za deaktiviranje i uništavanje eksplozivnih naprava.

Kineski mediji saopštili su da je granata domaćeg tipa 67, prepoznatljiva po zaštitnom metalnom poklopcu na drvenoj dršci.

(Kurir.rs/South China morning post/Foto: Ilustracija/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track