SAVEZNICA RUSIJE ŠALJE BORBENE AVIONE NA TEREN?! Posle bezbednosnog incidenta lansirane letelice: Imaju POSEBAN cilj
Foto: AP

usled tenzija

SAVEZNICA RUSIJE ŠALJE BORBENE AVIONE NA TEREN?! Posle bezbednosnog incidenta lansirane letelice: Imaju POSEBAN cilj

Planeta -

Beloruske vazduhoplovne snage su nedavno izvele borbene vežbe sa borbenim Su-30SM, saopštilo je ministarstvo odbrane te zemlje.

Posada je brzo poletela, a potom je efikasno izvršila misiju protivvazdušne odbrane, saopštilo je ministarstvo.

Ova vežba je bila deo serije iznenadnih borbenih provera koje su počele 21. juna. Ove provere su uključivale obuku kopnenih snaga na različitim terenima kao što su šume i močvare, kao i vežbe sa dronovima i sredstvima za elektronsko ratovanje.

Belorusija, jedini bezbednosni saveznik Rusije u Evropi, a doživljava povećane tenzije sa zapadnim zemljama. Tenzije su povećane gomilanjem NATO snaga u istočnoj Evropi.

Odnos između Belorusije i zapadnih zemalja pogoršao se 2020. godine kada je Minsk tvrdio da Zapad podržava proteste za rušenje vlade. Ova tenzija je porasla sa početkom rata u februaru 2022, kada se saveznik Belorusije, Rusija, suočila sa zapadnim i ukrajinskim snagama.

Podsećanja radi, Belorusija pojačava svoju granicu s Ukrajinom nakon bezbednosnog incidenta i rasporedila je jedinicu sa višecevnim raketnim bacačima kako bi testirala njihovu borbenu gotovost, objavilo je belorusko ministarstvo odbrane.

(Kurir.rs/Bulgarian military/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track