REKAO OCU I UJAKU DA VOLI ISTI POL, PA DOBIO JEZIVE BATINE! Tinejdžer preživeo brutalno zlostavljanje, krvav šetao po trgu
Foto: Pirntscreen/Youtube/OPEN

horor u grčkoj

REKAO OCU I UJAKU DA VOLI ISTI POL, PA DOBIO JEZIVE BATINE! Tinejdžer preživeo brutalno zlostavljanje, krvav šetao po trgu

Planeta -

Otac i ujak brutalno su pretukli petnaestogodišnjeg dečaka nakon što im je rekao da je gej. Dečak je s teškim povredama završio u bolnici.

Grčko druženje "Osmeh deteta" u saopštenju navodi da su ih građani obavestili u petak, dok dodaje da je sveobuhvatno podržavao tu porodicu u periodu 2009-2012. Pored toga, 2012. godine primljene su prijave za ozbiljno zanemarivanje maloletnika.

Udruženje je navelo da je u petak primilo dva poziva o zlostavljanju petnaestogodišnjeg deteta u selu u oblasti Patras.

Konkretno, prijavljen je incident u kom je dete brutalno fizički zlostavljano od strane svog oca i krvavo je izašlo na trg.

Dete je hospitalizovano u bolnici u Patrasu u veoma lošem stanju.

Centar za linije pomoći i podršku tog udruženja kontaktirao je Generalnu policijsku upravu Ahaije kao i Policijsku upravu Patras, obaveštavajući ih o primljenim pozivima u vezi sa zlostavljanjem maloletnog deteta. Organizacija je obaveštena o težini incidenta i navedeno je da je već obavešten tužilac za maloletnike i da je dete prebačeno u bolnicu.

Usledila je komunikacija udruženja sa bolnicom, u kom je izražena podrška detetu, a specijalizovani stručnjaci udruženja su obavešteni o zdravstvenom stanju maloletnika.

Maloletno dete, prema informacijama koje je udruženje primilo, je dobro, navodi se u saopštenju. Pored toga, "Osmeh deteta" je saopštio da će obezbediti sveobuhvatnu podršku za pokrivanje svih potreba deteta ili podršku uz pomoć volontera.

"Osmeh deteta" takođe napominje da je porodica u periodu 2009-2019. bila sveobuhvatno podržana od njegovog strane Centra za podršku u Patrasu. Pored toga, 2012. godine "primili smo poziv na Nacionalnu SOS liniju za decu 1056, prema kojoj je postojalo ozbiljno zanemarivanje maloletnika."

Odmah, kao što se radi za svaku sličnu prijavu, obaveštena je nadležna tužilaštvo za maloletnike kako bi moglo preduzeti potrebne mere.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track