PRECIZNO, DIREKTNO I U METU! Rusi digli u vazduh ukrajinski sistem: Sve je razoreno do srži (VIDEO)
Foto: Printscreen

PRECIZNO, DIREKTNO I U METU! Rusi digli u vazduh ukrajinski sistem: Sve je razoreno do srži (VIDEO)

Planeta -

Ruska vojska uništila je još jedan sistem protivvazdušne odbrane velikog dometa sovjetske proizvodnje S-300PS ukrajinskih snaga, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je u saopštenju saopštilo da je sistem, koji je bio raspoređen u blizini naselja Velikodolinskoe u Odeskoj oblasti, gađan raketom Iskander.

Video snimak koji je objavilo rusko ministarstvo potvrđuje da su u udaru uništena dva radara za upravljanje vatrom sistema 5N63S, od kojih je jedan bio postavljen na polumobilnom jarbolu 40V6M, kao i komandno-kontrolno vozilo.

Drugi ruski novinski izvori javili su da je u raketnom udaru poginulo čak 15 oficira protivvazdušne odbrane i specijalista kijevskih snaga.

Ukrajinske snage su imale oko 100 baterija S-300P, S-300PT, S-300PS i S-300V1 u upotrebi pre početka ruske vojne operacije u Ukrajini pre više od dve godine. Kijev je od Slovačke dobio jednu bateriju S-300PMU u prvih nekoliko meseci ruske operacije.

Većina ovih sistema S-300 je već uništena, oštećena ili zarobljena od strane ruske vojske. Zbog toga su se sposobnosti ukrajinske protivvazdušne odbrane dugog dometa drastično pogoršale, te sa zapada žure da isporuče što više sistema.

(Kurir.rs/Oružje online/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track