FICO SE USKORO VRAĆA DUŽNOSTIMA PREMIJERA? Slovački ministar otkrio detalje: "Njegovo zdravstveno stanje se popravilo"
Foto: Printscreen/Facebook

FICO SE USKORO VRAĆA DUŽNOSTIMA PREMIJERA? Slovački ministar otkrio detalje: "Njegovo zdravstveno stanje se popravilo"

Planeta -

Očekuje se da će se slovački premijer Robert Fico ponovo pojaviti u javnosti narednih dana i postepeno se vratiti svojim dužnostima šefa vlade, najavio je u nedelju ministar odbrane i potpredsednik vlade Robert Kalinak u programu političke diskusije na Slovačkoj javnoj televiziji.

- Ne može se reći da sve ide po planu, ali možemo reći da se njegovo zdravstveno stanje popravilo do te mere da se premijer već aktivno uključio u razgovore o ovonedeljnom samitu (EU) i neformalnom sastanku održanom i pre deset dana - rekao je Robert Kalinak, čije je reči citirala slovačka javna novinska agencija TASR.

Robert Fico
foto: Profimedia

Šef ministarstva je rekao da lekari trenutno čine sve da premijer u potpunosti obavlja svoje dužnosti, iako će atentat na njega imati "trajne posledice", kako je rekao. Posle atentata, Fico se prvi put i jedini put do sada pojavio u javnosti pre tri nedelje, na snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Pokušaj atentata na 59-godišnjeg slovačkog premijera izvršen je 15. maja, nakon sednice vlade Bratislave u Njitrabanji (Handlova). Počinilac, 71-godišnji Juraj Cintula iz Leva, koji je sa četiri hica ranio premijera, zadržan je na licu mesta, a kasnije ga je specijalni sud u Bazinupriveo zbog optužbi za pokušaj ubistva s predumišljajem.

Cintula je u svom svedočenju opravdao svoj postupak rekavši da se ne slaže sa politikom vlade, uključujući i činjenicu da Robert Fico i njegova vlada i dalje odbijaju da isporučuju oružje Ukrajini.

Kurir.rs/Blik

Bonus video:

03:13

AMBASADOR SRBIJE UŽIVO IZ SLOVAČKE ZA KURIR: Atmosfera je uzavrela, osumnjičeni nije SAMO književnik! FICO PREDVIDEO STRADANJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja