NIŠANILI, A ONDA PUCALI! Huti objavili simak DIREKTNOG GAĐANJA broda: Ovako MOĆNI kamikaza čamac pogađa metu (VIDEO)
Foto: Printscreen

u centar

NIŠANILI, A ONDA PUCALI! Huti objavili simak DIREKTNOG GAĐANJA broda: Ovako MOĆNI kamikaza čamac pogađa metu (VIDEO)

Planeta -

Huti (Ansar Alah) u Jemenu objavili su video snimak koji dokumentuje napad na brod za rasute terete Transvorld Navigator u Crvenom moru koji je pod zastavom Liberije i koji je u vlasništvu i kojim upravlja Grčka.

Kako iz pokreta Huti navode, plovilo je napadnuto jer su njegovi vlasnici prekršili blokadu Huta prema Izraelu i nastavili da isporučuju robu u zemlju.

Novi tip kamikaza čamca bez posade nazvan „Tufan Al-Mudamir“ [Destruktivna poplava na arapskom] korišćen je u napadu na brod.

Video koji su objavili Huti pokazao prikazuje direktan pogodak u brod. Centralna komanda Sjedinjenih Država izvestila je u vreme napada da je posada broda prijavila lakše povrede i štetu nakon napada. Međutim, tada se tvrdilo da je brod nastavio svoje putovanje.

"Ponavljamo savet posadama brodova u vlasništvu kompanija koje krše odluku o zabrani plovidbe do luka okupirane Palestine [Izrael] da napuste ove brodove jer su postali meta za nas“, upozorili su iz pokreta Huti u video snimku.

"Potvrđujemo da će se naše operacije nastaviti u eskalaciji protiv svih brodova i kompanija koje su prekršile zakon sve dok traje cionistička agresija na pojas Gaze.

Snimci koji pokazuju testove čamca Tufan Al-Mudamir su takođe uključeni u video. Na testovima se vidi kako čamac plovi kroz označenu stazu širine ne više od deset metara sa velikom preciznošću, a sve to izvodeći impresivne manevre.

Čini se da je Tufan Al-Mudamir opremljen elektro-optičkim sistemom za hvatanje ciljeva, kao i dvosmernom vezom za prenos podataka, što je jedan od najnaprednijih čamaca samoubica bez posade koje su Huti do sada prikazali.

Huti su rekli da novi čamac putuje brzinom do 45 nautičkih milja i da može biti naoružan bojevom glavom teškom od čak 1.000 do 1.500 kg.

Od prošlog novembra, Huti su napali desetine brodova povezanih sa Izraelom ili u vlasništvu SAD i Ujedinjenog Kraljevstva u Crvenom moru, Adenskom zalivu, Arapskom moru, Indijskom okeanu i Sredozemnom moru kao odgovor na izraelski rat i opsadu Gaze.

(Kurir.rs/Oružje online/Preneo: A.N.)

Bonus video:

01:11

HUTI SA TRI RAKETE POGODILI AMERIČKI NOSAČ AVIONA! Dr Laban: Jasno je da je u pitanju HIPERSONIČNO oružje koje oni NE PROIZVODE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track