"MOJE DETE JE PALO I VIŠE NIJE USTALO": Sahranjena devojčica koja je stradala na plaži u Grčkoj, grom privukao METAL NA KUPAĆEM
Foto: Printscreen YouTube

RODITELJI OČAJNI

"MOJE DETE JE PALO I VIŠE NIJE USTALO": Sahranjena devojčica koja je stradala na plaži u Grčkoj, grom privukao METAL NA KUPAĆEM

Planeta -

Porodica 13-godišnje devojčice koju je na licu mesta ubio grom na plaži u Grčkoj, na svega nekoliko metara od njenih šokiranih roditelja, tvrdi da je za tragediju kriva metalna perlica na njenom kupaćem kostimu.

Mala Dorotea iz Grčke plivala je sa roditeljima na plaži Faros kod Poseidija na Halkidikiju kad je nastradala. Gradonačelnica Kasandreje Anastasija Halkija rekla je da je porodica, koju je na plaži zatekla iznenadna letnja oluja, izašla iz mora kad je počela da pada kiša, ali da se onda vreme pogoršalo, piše “Dejli mejl”.

- Bilo je mnogo munja. To je ona vrsta letnje oluje koja obično ne uzrokuje nikakve probleme – rekla je ona.

Grčki list “Prototema” navodi da je porodica počela da trči ka svom autu da izbegne kišu, kad je grom udario njihovu ćerkicu. Tinejdžerka je bila svega na metar, metar i po, iza svoje majke, dok je otac bio dalje od njih. On je čuo udar groma i video kako mu ćerka i žena padaju na pesak.

- Moje dete je palo i više nije ustalo – rekao je očajni otac, dodajući da bi mu i žena stradala da su se njih dve držale za ruke.

Policija je rekla da je devojčica prevezena u bolnicu, gde je proglašena mrtvom. Roditelji su nepovređeni u tragičnom incidentu. Rođak devojčice je rekao da medicinski istražitelj veruje da je nesreću uzrokovala metalna perla na Doroteinom kupaćem kostimu, veličine dugmeta.

Devojčica je sahranjena u utorak ujutro u Nea Mudanji na Halkidikiju. Telo je položeno u beli kovčeg. Rođaci i Doroteine kolege iz razreda došle su na njen ispraćaj. Otac je opisao Doroteu kao odličnu učenicu i dobru sportistkinju. Ona je za sobom ostavila dva mlađa brata.

Kako navodi “Dejli mejl”, ovo nije jedina skorašnja tragedija u tom području. Prethodno se u nedelju utopio 33-godišnji britanski turista dok je ronio kod olupine “Epanomija” u Solunu nakon što je zapao u nemirne vode.

(Kurir.rs/ Blic/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track