NEMA NIŠTA OD PRIMIRJA?! Orban otkrio šta mu je Zelenski odbrusio na predlog da razmotri PREKID VATRE pre pregovora
Foto: AP

šok

NEMA NIŠTA OD PRIMIRJA?! Orban otkrio šta mu je Zelenski odbrusio na predlog da razmotri PREKID VATRE pre pregovora

Planeta -

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da je mirovnu misiju u Ukrajini započeo posetama Nemačkoj, Francuskoj i Italiji.

- Sve zavisi od velikih lidera Evropske unije. Tako sam otišao u Berlin, Pariz i Rim. Tako sam započeo mirovnu misiju - rekao je Orban u intervjuu za švajcarski portal Die Weltwoche.

Orban je u utorak, podsetimo, otišao u prvu posetu Kijevu posle dvanaest godina i to u trenutku kad je Mađarska 1. jula preuzela šestomesečno predsedavanje EU.

Viktor Orban, Volodomir Zelenski
foto: AP

Mađarski premijer je na konferenciji za novinare sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim rekao da ga je zamolio da razmotri mogućnost prekida vatre pre pregovora za rešavanje situacije u Ukrajini.

- Zelenski sumnja u to. Bio je prilično nezadovoljan zbog toga. Više puta je rekao da treba da razmislimo o tome. Ima loše iskustvo sa prethodnim prekidima vatre koji u njegovoj interpretaciji nisu bili dobri za Ukrajinu. Razumeo je poziciju i objasnio svoja ograničenja. Videćemo kako da nastavimo - rekao je Orban.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

02:52

ORBAN PRAVI KOALCIJU ZEMALJA KOJE NE ŽELE RAT Stručnjaci analiziraju: Ušli smo u novu epohu, EU je zadesila duboka kriza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track