ZELENSKI SE POŽALIO ZAŠTO NE KREĆE U NOVU OFANZIVU: Oružje prekasno stiže u zonu borbenih dejstava
Foto: Dursun Aydemir / AFP / Profimedia

ZELENSKI SE POŽALIO ZAŠTO NE KREĆE U NOVU OFANZIVU: Oružje prekasno stiže u zonu borbenih dejstava

Planeta -

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra mogućim pokretanje nove ofanzive Oružanih snaga Ukrajine, sve je stvar do "naoružavanja brigada“, piše Blumberg.

U intervjuu agenciji, Zelenski je istakao da je ukrajinska vojska u boljoj poziciji u pogledu ljudstva nego što je bila pre nekoliko meseci. U maju je u Ukrajini stupio na snagu zakon koji pooštrava pravila mobilizacije. Istovremeno, Zelenski se požalio da vojna tehnika i oružje koje su Kijevu isporučili saveznici prekasno stiže u zonu borbenih dejstava.

„To je najveća tragedija: od odluke da se dodeli pomoć i isporuke oružja, moramo da čekamo veoma, veoma, veoma dugo“, rekao je on.

Zelenski je pozvao bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da objavi svoj mirovni plan i rekao da je spreman da se sastane sa njim.

Zelenski je pozvao Trampa da kaže Kijevu „kako da okonča ovaj rat“, ako on to zna.

Politiko je ranije objavio, pozivajući se na izvore, da Tramp razmatra mogućnost zaključivanja sporazuma prema kojem se NATO više neće širiti na istok, kao i da razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „o tome koliki deo ukrajinske teritorije Moskva može da zadrži“.

Kurir.rs/Blumberg/Preneo: P. P.

Bonus video:

07:04

PREDSEDNIK VUČIĆ NA SAMITU UKRAJINA-JUGOISTOČNA EVROPA: Naporan dan pred nama, čekaju nas važne teme! Dočekali ga Rama i Zelenski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track