AMERIKA ZAPRETILA MOSKVI: Ukrajina će povećati udare protiv Rusije ako se front proširi
Foto: AP

AMERIKA ZAPRETILA MOSKVI: Ukrajina će povećati udare protiv Rusije ako se front proširi

Planeta -

Ukrajina će povećati opseg udara protiv Rusije ako se front proširi.

Ovo je rekao je pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska pitanja Džejms O'Brajen tokom saslušanja u Komitetu za spoljne poslove Predstavničkog doma.

Prvo, ovo je bila teritorija na kojoj je Rusija vodila ofanzivu u blizini Harkova, a sada, kao što je Džejk Salivan (savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika) rekao prošle nedelje, ako Rusija pokuša da proširi ovaj front, Ukrajini će biti dozvoljeno da postigne ciljeve na većoj udaljenosti - rekao je on.

Poslanik Državne dume Mihail Šereme rekao je da napadom na rusku teritoriju američkim oružjem vlasti SAD pokušavaju da pokrenu rat punih razmera u Ukrajini.

Predsednik Vladimir Putin rekao je krajem maja da predstavnici zemalja NATO-a moraju biti svesni „sa čime se igraju“.

Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, zemlje alijanse namerno ulaze u novu rundu napetosti, provocirajući Ukrajinu da nastavi sukob. To će neminovno imati svoje posledice i na kraju naneti veliku štetu interesima onih zemalja koje su krenule putem eskalacije sukoba, naglasio je on, prenosi RIA.

Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: P. P.

Bonus video:

04:20

TERORISTIČKI AKT U MOSKVI NISU MOGLA DA IZVEDU PETORICA SA INTELEKTOM AVOKADA! Galogaža: Iza svega je sofisticirana organizacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track