AMERIČKI TENK GORI NA FRONTU! Rusi DEMOLIRALI borbenu mašinu: Zapalio se, a onda ga je progutala VATRA! (VIDEO)
Foto: Printscreen

AMERIČKI TENK GORI NA FRONTU! Rusi DEMOLIRALI borbenu mašinu: Zapalio se, a onda ga je progutala VATRA! (VIDEO)

Planeta -

Ruske snage uništile su još jedan američki tenk Abrams tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane danas.

Tenk je lociran od strane izviđačke bespilotne letelice u oblasti Avdejevke, a kasnije je uništen upotrebom samohodnog topa Msta-S, javio je TASS, pozivajući se na rusko Ministarstvo odbrane.

"Artiljerijske posade iz Centra borbenih grupa upotrebile su pametnu municiju "Krasnopolj" da unište još jedan tenk Abrams M1 u rejonu Avdejevke tokom specijalne vojne operacije“, navodi se u saopštenju.

2S19 Msta-S je samohodna haubica kalibra 152 mm (Msta-B kao vučena verzija) dizajnirana za uništavanje i suzbijanje različitih tipova neprijateljskog borbenog hardvera (artiljerijskih i minobacačkih baterija, tenkova i drugih oklopnih ciljeva) i ljudstva, kao i uništavanje odbrambenih lokacija, komandnih mesta, protivvazdušne i protivraketne odbrane i pružanje manevara svojim pešadijskim i tenkovskim rezervama.

Msta-S ima maksimalni domet gađanja od 20 km do 29 km, u zavisnosti od vrste municije, može da nosi municiju od 50 granata i ima domet krstarenja od najmanje 500 km.

(Kurir.rs/B92/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:56

RUSI GRUPIŠU VOSJKU NA DONJECKOM PRAVCU! Obradović: Ukrajinci će sigurno pokušati da odseku Krim, PUTIN IMA JEDNU SLABU TAČKU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track