"BAJDEN ODUSTAJE, ZNAČI IMAMO PATETIČNU KAMALU": Republikanski kandidat objavio snimak u kojem vređa demokrate (VIDEO)
Foto: AP John Raoux, AP/Patrick Semansky, EPA/Leigh Vogel

prozivao predsednika i potpredsednicu sad

"BAJDEN ODUSTAJE, ZNAČI IMAMO PATETIČNU KAMALU": Republikanski kandidat objavio snimak u kojem vređa demokrate (VIDEO)

Planeta -

Republikanski kandidat Donald Tramp tvrdi da aktuelni američki predsednike Džo Baden odustaje od predsedničke trke nakon lošeg nastupa u prošlonedeljnoj debati na CNN.

Trump je mišljenje iznio u snimku koju je podelio na svojoj društvenoj mreži Trut soušal.

U tom klipu sedi u kolicima za golf i razgovara s osobom koja se ne vidi.

Bajdenov nastup u debati bio je naširoko kritikovan i doveo je do sve veće zabrinutosti za njegovo zdravlje i poziva da odustane od predsednilkih izbora zakazanih za novembar.

- On je samo odustao, znate, odustaje od utrke, a to znači da imamo Kamalu - govori Trump, misleći na američku potpredsednicu Kamalu Haris.

Tramp prvo za Haris kaže da je "mislio da će biti bolja", a onda kreće vređanje.

- Ona je tako jadna, tako je j*beno loša. Možete li zamisliti da ima posla sa Putinom i predsednikom Kine - koji je žestoka osoba, on je žestok čovek, vrlo čvrst tip. Upravo su objavili da on (Bajden) verojatno odustaje - dodaje Trump, prenosi Skaj njuz.

Bela kuća odbacila pisanja pojedinih medija

Nije jasno na čemu se temelje Trumpove tvrdnje, s obzirom na to da je 81-godišnji Bajden nedvosmisleno odbacio nagađanja o povlačenju iz trke.

- Ne odlazim. U ovoj trci sam do kraja - poručio je Bajden pristalicama.

Donald Tramp, Džo Bajden
foto: Shutterstock

Bajdenove brojke u anketama su pale, a američki mediji izvestili su da je rekao savezniku da su njegovi nastupi tokom ove nedelje ključni, što je Bela kuća demantovala.

Bajden je u utorak priznao da je gotovo zaspao tokom TV debate zbog višestrukih putovanja avionom po svetu poslednjih nedelja.

Njegova nominacija trebalo bi da bude zvanično potvrđena na konvenciji Demokratske partije u avgustu, a jedini realan način na koji bi mogao da bude zamenjen jeste da sam odluči da odstupi.

Ako odustane, kao potencijalne zamene spominju se potpredsednica Haris, kao i guverner Kalifornije Gevin Njusom i guvernerka Mičigena Grečen Vitmer.

Bajden sutra daje intervju

Biden je juče održao sastanak sa 24 guvernera, od kojih se većina uključila putem video konferencije, kako bi ih pokušao da ih uveri da je dorastao predsedničkoj poziciji.

Guverneri Merilenda, Minesote i Njujorka nakon toga su novinarima rekli da ga i dalje podržavaju.

Kamala Haris
Kamala Harisfoto: Oliver Contreras / UPI / Profimedia

Međutim, nekoliko demokrata javno je istupilo i pozvalo ga da se povuče, uključujući kongresmena iz Arizone Raula Grihalvu i Seta Multona iz Masačusetsa.

- Nesrećna je stvarnost da će nam status quo verovatno doneti Trampa. Predsednik Bajden neće postati mlađi - upozorio je Multon.

Rid Hejstings, suosnivač "Netfliksa" i veliki stranački donator, takođe je pozvao Bajdena da prekine trku, a pritisak bi mogao da postane neizdrživ ako više velikih donatora učini slično.

Sve oči sada su uprte u Bajdenov sutrašnji nastup u intervjuu za ABC njuz.

(Kurir.rs/Index/Sky News/Preneo: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track